פעם שלישית פנקייק – מתכון לפנקייק טבעוני מושלם

58 תגובות לפוסט

  1. יונית הגיב:

    אפשר להשתמש בקמח כוסמין, הוא מתנהג כמו קמח לבן אבל הרבה יותר טעים ובריא. החסרון היחיד שלו זה שצריך לפתוח תוכניות חיסכון בשבילו 🙁

    • אבישג הגיב:

      אורי יקירתי ,
      תודה על כל המתכונים הטעימים האלה,
      המעבר לטבעונות לא היה יכול להיות קל וטעים יותר ..
      תבורכי 🙂

    • זהר הגיב:

      יש להשיג חלב קוקוס בקרטון. יותר אקולוגי להבנתי. וללא חומרים משמרים. תודה על הרעיון! 😛

    • נדב הגיב:

      לא שיש לי אינטרס, אבל בניצת הדובדבן יש קמח כוסמין במחיר קצת יותר זול. פעם עלה שם 15 ש"ח, היום עולה 18. שזה עדיין הרבה אבל אני משתמש בו רק מדי פעם.

      • רינה הגיב:

        אני קונה קמח כוסמין בשוק פ"ת ששומרים במקרר. כשנגמר אני פשוט טוחנת גרגרי כוסמין לבד ומשתמשת

    • חמוטל הגיב:

      מה עושות אם אי אפשרה להפוך (כי מחבת הפנקייק היא עם צורה)?

    • חמוטל הגיב:

      מה עושות אם אי אפשרה להפוך (כי מחבת הפנקייק היא עם צורה)?
      וקמח כוסמין באמת עובד?

      • אורי הגיב:

        אממ לא יודעת! לא עשיתי אף פעם בתבנית כזאת, אולי מכסים אותה? קמח כוסמין עובד 🙂

      • אלה הגיב:

        אחרי שהצד הראשון נאפה ומתחילות בועות, צורת הפנקייק כבר מספיק יציבה בשביל להפוף אותו לצד השני ללא התבנית של הצורה. אם לפני ההפיכה לצד השני, הפנקייק נראה נוזלי מאוד או לא אפוי בשוליים סימן שיש יותר מידי בלילה או שלא מחכים מספיק זמן (צריכות להופיע מלא בועות…).
        בהצלחה.

      • בלנ בלה הגיב:

        מחבת עם צורה!? כל מחבת עם צורה .

        • אורי שביט הגיב:

          הכוונה בטח למחבת שהצורה שקועה ולכן קשה להפוך. אני הייתי הופכת לצלחת ואז מחזירה למחבת על הצד השני. אבל וואלה, לא הכנתי כזה אף פעם 🙂

    • אלה הגיב:

      היי,
      האם אפשר לשמור את הבלילה במקרר ליום יומיים? (במקרה שאני רוצה להכין כרגע פחות)

  2. מאיה הגיב:

    יש תחליף לשמן צמחי?

    • אורי הגיב:

      היי מאיה, למה את מתכוונת? אני ממליצה להוסיף לבלילה איזה שהוא שומן, הכמות היא לא גדולה. יש הרבה סוגים ואפשר גם לנסות בלי, אבל אין לי מושג אם זה יעבוד.

  3. מאיה הגיב:

    הכוונה האם אפשר להשתמש בשמן זית ? אולי קוקוס ?
    הבעיה עם שמנים כגוון סויה,וקלנולה, שהם לא בריאים בעליל..(גם בכמות מזערית)
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, אני השתמשתי בשמן חמניות. הכי טוב להחליף אותו בשמן זרעי ענבים, שהוא ממש מעולה.
      שמן זית יהיה דומיננטי ו"כבד" מדי. שמן קוקוס לדעתי יעבוד אם תמיסי אותו ותשימי כמות קטנה 1-2 כפות, גם הוא כבד יותר משמנים אחרים.

    • יוסי טהר הגיב:

      שמן קוקוס במקרה הזה אידיאלי. יוסיף מעט ארומה של הקוקוס והוא בריא. אגב מכל השמנים הוא המתאים ביותר לטיגון.

  4. מאיה הגיב:

    שמן זרעי ענבים נשמע כמו אופצייה סבירה או שמן חמניות בכבישה קרה..
    תודה!! :mrgreen:

    • בת-חן הגיב:

      חסרים המון נוזלים במתכון. חוץ מזה- מתכון חביב

      • אורי הגיב:

        תודה בת חן, מוזר אבל לא היו חסרים לי נוזלים בכלל ומדדתי היטב. אולי זה משתנה בהתאם לסוג ה"חלב" או הקמח.

      • אדר הגיב:

        כוסמין לוקח יותר נוזל מאשר חיטה רגילה.
        שיפון בכלל שותה מלא

  5. אינה הגיב:

    איזה כיף של מתכון במיוחד לרגישה ללקטוז 🙂

  6. שבלולה הגיב:

    תודה! יצא נהדר 🙂
    השתמשתי בקמח לבן בלבד.

  7. יעל הגיב:

    אחרי שנים של הכנת פנקייק טבעוני, אני חושבת שזה המתכון הכי מוצלח שניסיתי אי פעם. מעולה!

  8. Mila הגיב:

    איך זה עובד עם קמח כוסמת? ניסיתי מספר פעמים והתוצאה היא כאילו הבצק לא מוכן למרות שנוצרו בועות.
    אשמח לטיפים. קמח הכוסמת מוסיף טעם מיוחד לפנקייק במיוחד עם שמים שוקו סויה וקנמון 🙂

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי, לא ניסיתי לעבוד עם קמח כוסמת מעולם, מודה.. אולי הפתרון הוא לערב אותו עם סוג קמח נוסף. אני יודעת שיש שמשתמשים לפנקייקס בקמח קינואה. בהצלחה!

  9. קרן הגיב:

    אז בעצם, מבחינת השימוש בקרם קוקוס – עושים שימוש רק בשומן ואת הנוזל זורקים?
    תודה רבה.

    • אורי הגיב:

      היי קרן, עקרונית כן, כשהקרם מאד שומני ומאד קר רוב הנוזל הופך למוצק ונשארים מעט מאד נוזלים שקופים בתחתית. אפשר לזרוק ואפשר לשלב אותם אם יש לך במה (למשל במתכון המוס שאני אעלה בקרוב, השתמשתי בנוזלים האלה בקרם השוקולד שהכנתי).

  10. תום הגיב:

    היי אורי,
    ניסיתי מספר פעמים להכין קצפת מקרם קוקוס, בדיוק כמו בהוראות שרשמת למעלה, אבל נוצר קרם עם גושים קטנטנים בתוכו. למה זה קורה/ איך אני פותרת את זה?

    תודה רבה

    • אורי הגיב:

      מוזר.. אולי כדאי לנסות קרם של חברה אחרת? אצלי יצא קרם חלק לגמרי.. אני מניחה שאלה גושי שומן. אולי משהו שיכול לעזור הוא לנער היטב את הפחית לפני שמכניסים אותה לקירור.

      • תום הגיב:

        תודה, אבדוק את זה בפעם הבאה! מאז באמת ניסיתי להשתמש בקרם עם אחוזים נמוכים יותר של שומן וזה עבד בלי בעיה.

  11. גולן ביתן הגיב:

    נשמע ונראה 'וואו'! תודה. הולך לנסות בקרוב.
    הקצפת קוקוס היא עניין ממש מרגש. בטבעונות, די קשה להשיג תחושה אוורירית/קרמית, ללא תחליפים, כמו שמנת צימחית. קוקוס זה לא תחליף, וזה יאמי.

  12. סנונית הגיב:

    סוף סוף פנקייק טבעוני שיוצא לי מעולה!!

  13. vegen mama הגיב:

    תודה על המתכון!!! הגנבתי אותו לארוחת שבת בבוקר (בלי לגלות לבני הבית שזה לא המתכון הרגיל שהם מכירים עם חלב וביצים). הם זללו והצהירו שזה הפנקייק הכי טעים שעשיתי ובבקשה להתמיד עם המתכון הזה. נחת…
    אציין שהשתמשתי בחלב האגוזים של אלפרו. יש לו טעם מיוחד וקצת דומיננטי שלא טוב לי בקפה אבל מתאים בדיוק למתכון הזה ואז ויתרתי על תמצית הוניל.

  14. מיכל ספיר הגיב:

    היי אורי
    קראתי את המתכון והוא נשמע נפלא….
    אנחנו רק זוג במשפחה…צריכה המרה של הכמויות כך שיתאים לזוג?
    אני חושבת חצי כמות, פשוט לחלק הכל בחצי???
    תודה
    מיכל

  15. שירה הגיב:

    הכנתי כניסיון, הוספתי קינמון וזה יצא טעים המון =) ו…אני לא טבעונית, אבל קצת נגעלת ממרכיבים מן החי. בקיצור , תודה 🙂

    • יוסי טהר הגיב:

      יש לך סיבה הכי טובה לעבור לטבעונות……..

      • קרנבור הגיב:

        עזבי אותך מטבעונות הכל חרטה אין כמו סטייק טעים על הצלחת

        • אורי הגיב:

          היי, אני לא חושבת שאתה בעצמך מאמין שכאב וסבל של בעלי חיים זה "חרטה". אם יש לי אפשרות בחירה בין אוכל טעים שאף אחד לא מת בשבילו לבין אוכל שאני יודעת שנקנה בסבל וייסורים, אני מעדיפה לפגוע באחרים כמה שפחות. אם תיכנס קצת יותר לעומק לאתר תראה שיש המון מתכונים נפלאים ויודע מה, אפילו אם תחשוב על מה שאתה אוכל ביום יום תגלה שיש המון אוכל טבעוני: חומוס, פלאפל, מג'דרה, פסטה עגבניות, מיליון סוגי ירקות, ממולאים ועוד ועוד.. תאמין לי שלא חסר מה לאכול. אם מעניין אותך ללמוד על זה עוד קצת, ממליצה בחום להצטרף לאתגר 22 https://etgar22.co.il/ ולנסות בעצמך 22 ימי טבעונות. אחר כך נדבר שוב 🙂

  16. יופי הגיב:

    תודה רבה על המתכון. יצא מוצלח במיוחד. אפילו יותר טוב מהפנקייק הרגיל.

  17. שנהב הורנשטיין הגיב:

    הפנקייקים הכי טובים שפגשתי עד היום וניסיתי מלא מתכונים, תודה….

  18. מיכל הגיב:

    אפשר להשתמש ב3 כוסות קמח רגיל במקום שתיים רגיל ואחד מלא?
    לאיזה כמות זה מספיק?

  19. הדס הגיב:

    יצא ממש יבש למרות שהוספתי הרבה חל ב סויה וניסיתי להנמיך את האש.

  20. אפרת הגיב:

    הבת שלי כל כך התלהבה מהמתכון, השמיעה שלל הטיות של 'מעולה', שאלה איפה מצאתי אותו וביקשה שאכנס ואכתוב שטעים ואעשה לייק.

    שיניתי לשני שליש קמח מלא ושליש לבן. מעט תוספת מים. ומעט תמצית שוקולד.

    בלילה סמיכה, קלה לעבודה, לא נדבקת, מושלמת. תוצאה אוורירית ותפוחה. וטעים, כאמור..

  21. ליאור הגיב:

    נראה מהמם.
    שאלה חשובה, אם אין מחבת נון סטיק ואני צריכה להשתמש בשמן אז כמה שמן והאם זה משנה איזה שמן? אולי עדיף מחמאה?

    • אורי הגיב:

      לא הייתי משתמשת במחמאה. שמן קוקוס יכול להיות נהדר, גם שמן זרעי ענבים אבל גם מעט מעט שמן צמחי אחר (חמניות, תירס וכדומה) יעשה את העבודה
      עם זאת קחי בחשבון שזה עלול עדיין להידבק, לפנקייקס ממש כדאי מחבת נון סטיק

  22. תמי הגיב:

    אפילו הבעל הלא טבעוני אהב:)

  23. Viki הגיב:

    הכנתי הבוקר עם הילדה שלי יצא ממש מצויין. תודה רבה

  24. יסכה הגיב:

    אחרי הרבה נסיונות שונים זה ללא ספק המתכון המנצח. תודה רבה!!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |