סלט שעועית אזוקי עם נקטרינות ועשבי תיבול
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
התארחתי בתכנית המקסימה "המטבחון של קובי" בערוץ האוכל ולימדתי את קובי אריאלי שאוכל טבעוני הוא קודם כל צבעוני וטעים! ואחר כך שהכי כיף להכין סלטי קטניות קלילים עם פירות של קיץ. אין לכם מייבש מזון? ממש לא נורא – ייבשו את הפירות והירקות בתנור או וותרו עליהם והחליפו בפלפלים קלויים וחופן חמוציות מיובשות, למשל.
סלט ל 6-8 סועדים:
2 כוסות שעועית אזוקי, מושרית במי ברז למשך הלילה
2-3 נקטרינות בשלות, חתוכות לפלחים דקים
פרוסות דקות מיובשות מ-1 נקטרינה (לא חובה)
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 חופן גבעולי כוסברה, קצוצים
1 חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
1 חופן עלי נענע, קצוצים
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
לרוטב:
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית איכותי
1 כפית רכז רימונים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר דמררה
- לאחר סינון השעועית ממי ההשרייה, מעבירים אותה לסיר גדול מלא בשפע מים – ללא מלח! מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהשעועית רכה אך מוצקה. מסננים ומניחים להצטנן.
- מעבירים את השעועית הקרה לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים את שאר חומרי הסלט.
- מניחים את כל חומרי הרוטב בקערית נפרדת וטורפים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט ומערבבים היטב (רצוי בידיים!). משהים ל-5 דקות לספיגת טעמים ומגישים.