צלי ירקות בתנור
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
התמונה של הצלי הזה, רגע לפני שנכנס לתנור, היא כלום לעומת הטעם העשיר של הירקות הנימוחים ודלעת הערמונים המלכותית שיצאו ממנו בסוף. בחרו בירקות הצעירים והטריים.
חומרים ל-4 מנות:
2-3 דלעות ערמונים פרוסות על קליפתן ומנוקות מגרעינים
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפלחים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 פקעות שומר קטנות, חצויות לאורכן
2-3 לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לפלחים
1 קולרבי, קלוף וחתוך לפלחים
1 עגבניה קטנה (או 2-3 עגבניות שרי), חצויה
1 בצל פרוס לטבעות דקות
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
5 שיני שום מעוכות
1 לימון מיובש בהיר
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס מים רותחים
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בוחרים סיר רחב וכבד, כזה שמתאים גם לתנור, ומחממים בו שמן זית. מאדים את טבעות הבצל, הכרישה, שיני השום ועלי המרווה 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
- מוסיפים לסיר את כל הירקות בזה אחר זה, מלבד העגבניה (הסדר לא קריטי), מתבלים במלח ובפלפל ומאדים-מערבבים כ-10 דקות נוספות, עד שצבעם של הירקות מעמיק. מוסיפים את החומץ ואת היין הלבן ומערבבים.
- מוסיפים לקדרה את העגבניה החצויה ואת הלימון המיובש ויוצקים 1/2 כוס מים רותחים.
- מכסים את הסיר כך שיהיה אטום היטב ומכניסים לתנור. צולים במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהירקות רכים ושחומים (אפשר לפתוח ולערבב באמצע הדרך ולהוסיף מעט מים במידת הצורך).