סלט בורגול עם קייל ואפונה סינית
[סה"כ: 1 ממוצע: 1 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
דרך נוספת לחבר את הקייל עם עולמנו הים-תיכוני ולייצר סלט קליל, טעים ומלא בריאות. גם כאן אתם מוזמנים להשתולל לפי טעמכם.
חומרים ל-4 מנות:
1 כוס בורגול גס, מושרה במים קרים למשך 20 דקות, מסונן
1 צרור קייל ירוק מסולסל
100 גרם (חופן גדול) אפונה סינית, מנוקה מסיבים ופרוסה גס
חופן גדול אוכמניות מיובשות
חופן גדול שקדים שלמים קלויים ללא מלח, עם או בלי קליפה
1-2 שיני שום כתושות
מלח ים אטלנטי
שמן זית
- במחבת רחבה, מחממים מעט שמן זית ומקפיצים בו את פרוסות האפונה הסינית ואת השום הכתוש במשך 2-3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהאפונה מתחילה להתרכך וצבעה מעמיק. מוסיפים את הקייל הקצוץ וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הבורגול המסונן, מערבבים היטב וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות, עד שהבורגול מתחמם ומתייבש מעט מן הנוזלים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לבורגול החם את האוכמניות המיובשות ואת השקדים השלמים. מתבלים במלח ומעט שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. רצוי להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.