מי אני

קוראים לי אורי שביט.
עשיתי בחיים שלי כל מיני דברים, שאם מתעקשים למצוא להם מכנה משותף הוא יהיה "מילים" ו"תקשורת".

צילום: דן לב

לפני כמה שנים התחברתי לעוד אהבה גדולה שלי:
אוכל טעים.

למדתי בישול מקצועי וקונדיטוריה בבית הספר "בישולים", עשיתי סטאז' קצר (ב"מול ים") ועבדתי בתור שוליית שפים בחברות קייטרינג ביתיות.

מהר מאד הבנתי ששף אני כנראה כבר לא אהיה, וחזרתי למילים.

התחלתי לעבוד במערכת "על השולחן" בתור עורכת האתר ומנהלת מחלקת האינטרנט. הקמתי וערכתי את אתר "שפים" לשוק המקצועי וגם כתבתי פה ושם לאתר ולמגזין.

אחרי פרידה קצרה (בשביל לעשות משהו לגמרי אחר) חזרתי ל"על השולחן", הפעם בתור כתבת.

במשך קרוב לארבע שנים ערכתי מדורים, כתבתי כתבות, צילמתי תמונות וגם החזקתי בג'וב הנחשק של מבקרת ברים ומסעדות. מיותר לציין שאכלתי בהרבה מאד מקומות בארץ וגם קצת בעולם.

(היי, על הרוב שילמתי מכיסי, תשאלו את מנהלת הבנק שלי)

חיי סבבו סביב התשוקה לאוכל, לצילום, להכנה ולגידול שלו, לחוויית האכילה ולתרבות המסעדנית הסובבת אותה.

בינתיים אכלתי בשקיקה כמעט כל יצור חי שזז על פני הפלנטה.

יום אחד קרה המהפך שבעקבותיו פתחתי את הבלוג הזה.

משהו שכנראה תמיד הרגשתי אי שם ("אני צמחונית בלב" היתה הבדיחה המפורסמת שלי) פרץ מתוכי והשתלט לי על הצלחת. הפכתי בבת אחת מאוכלת-כל גרגרנית לטבעונית.

(רק אם בא לכם ממש, כאן אתם יכולים לראות את ההרצאה שסגרה לי סופית את הפינה).

החלטתי לא להתנגד אלא לתת להרפתקה החדשה לסחוף אותי. להסתכל על התהליך המרתק הזה באותו עניין עיתונאי-סקרני שקיים בי לגבי כל דבר שקשור באוכל, לחקור וללמוד אותו, להתמסר לאתגרים שהוא מציב בפניי ולחבק את החמלה שהוא גורם לי לגדל בתוך ליבי. והכי חשוב – להמשיך ליהנות מכל רגע!

תשכחו מזה שאני אשב בחושך, אוכל נבטוטים, אנעל סנדלי שורש ואגדל שפמפם.

אני לא מוכנה לוותר על האהבה הגדולה שלי לאוכל טעים, כזה שמעורר את החושים, נראה נפלא וממלא לא רק את הבטן, אלא גם את הלב. ורצוי שיהיה איזה דרינק ראוי לצידו.

עכשיו כשהבנתם פחות או יותר את הסיפור, אתם מוזמנים לחטט ולמצוא כאן מלא מתכונים טעימים, מנות שף מופלאות, צילומים מעוררי תיאבון
וגם סיפורים משעשעים על איך התחלתי לחפש חותמות כשרות בסופר, למה לעזאזל יש לי דגים בבירה ומה קרה ביום שבו הבנתי שלא אוכל יותר טוויסט.

אז יאללה, בואו לאכול.

[showad]

למי תודה?

לבן שלי נור, על הסובלנות ושיתוף הפעולה עם השגעונות הבלתי צפויים של אמא שלו, והנכונות לטעום (כמעט) הכל.

לגיא הגאון, שבלעדיו היה לוקח לי עוד חצי שנה רק להתמודד עם הברדק הטכני והיו נשארות לי מלא כותרות בצבע ורוד זרחני בעמוד הבית.

לאירית פידל המבריקה, שמצאה לי שם דומיין מצטיין שאין שני לו בעולם (עובדה, הוא היה פנוי).

לאורלי סגל המדרבנת, שכבר מזמן טענה שהגיע הזמן לבלוג משלי, רק שהיא לא העלתה בדעתה מה יהיה הטריגר שיגרום לי להתחיל לכתוב אותו.

לדן לב הצלם המוכשר שצילם אותי אוכלת כל כך יפה ובעוד כמה פוזות לקראת היציאה של אלבום הבכורה שלי לאור.

לאילן ולז'אנה גור על שבע שנים של בית ספר ואינספור הזדמנויות פז ללמוד ולהתקדם, לאורך, לגובה ובעיקר לרוחב.

לתומר שמעיה על שפתח בפני את הדלת. ליעל פודולסקי על הרוח הגבית, האמונה והצחוק המתגלגל.

לליאור שור, הקאזין הכי תומך, מקשיב ואוהב שיכולתי לאחל לעצמי, שידע כל הזמן שיש אור בקצה הפירואט שדפקתי.

ויש עוד מלא אנשים שאני אוהבת, שתומכים ועוזרים לי או שסתם כיף לי שהם בסביבה, שבא לי להודות להם ולשלוח להם מילים טובות – אבל זה כנראה לא בדיוק המקום הנכון.

אז עד שאמצא את המקום המדויק, תודה ונשיקות לכולם.

[showad]

Print Friendly

39 תגובות לפוסט

  1. שי הגיב:

    יישר כוח! כל הכבוד!!

    • אורי הגיב:

      תודה 🙂

      • נועה הגיב:

        היי אורי. רציתי לדעת האם יש בקרואטיה מסעדות טבעוניות ואו צמחוניות. אני טסה עוד שלושה חודשיים לקרואטיה והבנתי שאין שם מסעדות טבעוניות.
        אשמח אם תוכלי להמליץ ולעזור.
        יום טוב 🙂

        • אורי הגיב:

          היי נועה, האמת שאין לי מושג.. מציעה לבדוק באתר http://www.happycow.net/

          • נועה הגיב:

            היי.
            תודה על הקישור!
            נכנסתי וראיתי רשימה של מסעדות ומרקולים וסופרים ובתי קפה שיש ברואטיה.
            השאלה אם הרשימה שם היא רק צמחונית או גם טבעונית מבחינת כול המסעדות והמקומות.
            אני עדיין לא יודעת בוודאות באיזה אזור נהיה בקרואטיה (אני לא מכירה את קרואטיה בכלל) אז אני לא יודעת איפה נמצאות כול המסעדות.
            אבל אני מניחה שמצאתי את מה שחיפשתי.זה האתר-
            http://www.happycow.net/europe/croatia/
            בכול אופן תודה רבה על העזרה!
            עכשיו אמרתי לעצמי ש ' במקום שבו כולם נכשלו, אני אצליח' שזה אומר שמי שנסע לקרואטיה ולא הצליח למצוא מסעדות צמחוניות/ טבעוניות , אני אצליח ואמצע.
            8) 😉 🙂
            שבוע טוב ושוב תודה על העזרה 🙂

    • Sassi6 הגיב:


      שי, גם אני מצטרף לברכה, יישר כוח! כל הכבוד! אך לפני כן אפתח בסיפור של חבר לעבודה, הוא אחד כזה המשתוקק לתאוות הבשרים, הוא חיפש בגוגל את מניית טבע, קפץ לו לעיניים "טבעוניות נהנות יותר", הוא דימה לו בדמיונו שמדובר שם על טבעוניות נהנות יותר במיטה, הוא נכנס פנימה, רצה לצאת החוצה, אך התמונות של המתכונים שבו את ליבו …ומאז הוא מפציץ אותנו באימיילים של כתובת האתר, ועל זה נאמר, "החמצה הפכה להמלצה, ומתוך שלא לשמה בא לשמה במרוצה", תודה

  2. אמיר ברנט הגיב:

    את נהדרת

  3. אורי בתור אחד שמכיר אותך כמה שנים ,
    סחטיין על השינוי (:
    בהצלחה עם הבלוג .
    אבנר

  4. נטע הגיב:

    בשעה טובה! מברכת על פתיחת הבלוג ועל הכתבות הנאות והתמונות השוות.
    התמניתי :-).

  5. השין גימל הגיב:

    אותו הסרטון ממש (של גארי יורופסקי) עזר גם לי לעשות את הצעד הבא, מצמחוני (מזה 35 שנים) לטבעוני. אני לא עושה עניין מאוכל, ולכן אין לי בעיה של ממש, אך אני שמח שגיליתי את הבלוג שלי ואבוא לדגום מתכונים.

  6. greene הגיב:

    איזה כיף היה לקרוא את הכתבה, ואת הבלוג! שמחה על השינוי. אני טבעונית לא מעט שנים וזה אכן נפלא. יותר מהכל – אני לא צריכה לשקר לעצמי בנוגע למה שאני אוכלת.

    המון כיף בדרכך החדשה!

  7. אילן הגיב:

    הי אורי, בלוג מקסים ומעורר תאבון. אני גם מקווה בסתר לבי שתהיי את אולי זו שתגאל אותי מיסוריי ותשכנע את "על השולחן" להוציא ספר בישול טבעוני ישראלי העושה שימוש בחומרים מקומיים.
    המון בהצלחה ומקווה לקרוא עוד.

  8. דפנה הגיב:

    אורי
    את כל כך את
    נהנתי

  9. עלמה הגיב:

    מקסים. המון זמן שאני חושבת, איך לעזאזל אין עדיין בלוג טבעוני ראוי בעברית?! בלוג מקסים

  10. נופר הגיב:

    איזה כיף לקרוא על השינוי שעברת!

    אני צמחונית כשנה וחצי וטבעונית בחודשים האחרונים. בבית מאד קל לשמור על טבעונות , אך לצערי כשאנחנו רוצים להזמין משלוח של אוכל קשה לי מאד למצוא מה להזמין (כשיוצאים קצת יותר קל ועדין אין מספיק אלטרנטיבות).
    אם זה מעניין אותך, כולנו נרוויח מכך שתסקרי מנות שאת מזמינה במשלוח או מנות טבעוניות שאת אוכלת במסעדות (שקיימות בתפריט באופן קבוע). זה יעזור להרבה אנשים ואולי אפילו יעודד מסעדות למקם מנות טבעוניות בתפריט.

    כל הכבוד על הבלוג המעולה!

    • אורי הגיב:

      היי נופר, תודה רבה וברוכה הבאה 🙂 לעניין המסעדות והמשלוחים את לגמרי צודקת וזה בדרך.. אני עובדת על ריכוז של המסעדות ה"ידידותיות" ומקווה שזה יעלה לאוויר בשבועות הקרובים.

    • ליאור אש הגיב:

      יש לי חבר טוב שגר בארץ עם חומוסייה צמחונית ואוכל מעולה בכפר סבא, אם זה מעניין אותך.
      כמו כן כנסי לאתר פייסבור של
      Touroperators Lands in Love
      בית המלון בו אני גרה, בית מלון צמחונ
      ויש שם כמה מתכונים לאוכל צמחוני מדהים

      בברכה,
      ליאור אש (בחורה)

  11. בני הגיב:

    גם לי זה שינה הרבה 🙂

  12. ירון הגיב:

    כותבת פשוט נפלא
    ואת הטחינה הנפלאה שלי את מכירה ?

    • אורי הגיב:

      היי ירון, תודה רבה 🙂 אני מניחה שאתה מתכוון למלאה האתיופית המונבטת? אז כן..

      • ירון הגיב:

        אכן כן , את הטחינה הזו התחילו לאכול גם באנגליה הקפואה…..
        יהיה מאוד יפה עם תצרפי לבלוג המקסים שלך קישורים לעמותות וארגונים הנאבקים בנושאי התאכזרות לבעלי חיים הן בישראל אנונימוס , שבי ישראל והן PETA , SEA SHEPARD, ועוד רבים וטובים
        לדעתי הנושא של מזון בריאות , צימחונות , טיבעונות ודאגה לרווחת בעלי החיים הולך יד ביד בשילוב בלתי ניתן להפרדה…………….. 😉 8)

  13. יעל הגיב:

    שלום אורי
    הבלוג שלך נהדר, המון בהצלחה עם הטבעונות. (אני הייתי טבעונית במשך כמה שנים, ולאחרונה אפילו הפסקתי עם הצמחונות אחרי יותר מ20 שנים…)
    יש דבר אחד שהייתי שמחה לראות שמשתנה- מדוע בבתי ספר לבישול אין מסלול רציני וארוך ללימוד בישול צמחוני (לא מעזה לדבר על טבעוני)? נדמה שהשפים והמורים עדיין לא הפנימו שאוכל צמחוני יכול להיות איכותי ומעניין. איך הייתי רוצה ללמוד בישול מבלי לבתר חיות!
    תודה! 😉

    • אורי הגיב:

      הי יעל, תודה על המילים החמות!
      מצטערת לשמוע שפרשת מטבעונות ומצמחונות – תמיד יש דרך חזרה :mrgreen:
      לגבי לימודים אני מניחה שאת צודקת, אין מספיק עניין, ביקוש ומודעות עדיין. כרגע אני מאמינה שאפשר למצוא סדנאות צמחוניות ממוקדות יותר ופה ושם גם טבעוניות (כאלה אני עורכת גם בעצמי.. לפחות מתחילה).
      נקווה שהמגמה תשתפר עם הזמן. תודה!

  14. רון-לי הגיב:

    היי אורי.

    קודם כל הסיפור שלך מדהים וההרצאה המעוררת של גארי יורופסקי היא גם הסיבה שבגללה אני ובעלי ביצענו את השינוי מאוכלים "רגילים" לטבעוניים (אנחנו עדיין בחיתולים עם התהליך) אבל מעיון באתר כבר ראיתי כמה רעיונות שיעזרו לנו להתקדם ולהתמיד.

    אז אני מאחלת גם לך בהצלחה עם הטבעונות ואני מקווה שתמשיכי לעדכן את האתר בעוד מתכונים וסיפורים מעניינים.

    תודה! 😆

  15. נתנאל פלדמן הגיב:

    אהבתי את ההופעה שלך בתכנית הבוקר של אברי. 😉

  16. סהר הגיב:

    היי.
    האמת, אני בבלוג כבר שעתיים ומשהו והייתי חייבת להגיב.
    אני גם אוהבת אוכל , ומאוד בעלי חיים. באיזשהו שלב הבנתי שזה כנראה מתנגש ביחד, מה גם שמתי לב שבאופן טבעי אני לא אוכלת כל כך בשר אבל בחודשים האחרונים יש לי יותר מודעות "כיסוי העיניים " כמו שגארי קרא לזה ירד, ובתור אחת שאוהבת לבשל, כביכול קצת התאכזבתי מעצמי ושיניתי את הרגלי התזונה. אמנם אני בתחילת דרכי, אבל זה פשוט מעשה קודש לנשים שאוהבות לאכול כמונו. באמת.
    מרגישה לא לבד בתהליך עד כמה דפוק שזה נשמע…

    תודה רבה לך ותמשיכי בעבודתך הנפלאה
    סהר

    • אורי הגיב:

      היי סהר, ברוכה הבאה ותודה על המילים הטובות! לא נשמע דפוק בכלל, ביחד החיים הרבה יותר קלים וטעימים 😆

  17. אופירה הגיב:

    שלום!
    ואפתח בקריאה:
    איזה מדהימה את!
    איזו שנינות ועליצות, וגרגרנות לחיים,
    מעוררת תאבון שאת.
    תודה, אני בהחלט אשאר בסביבה!
    אופירה

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games