חזרה לאינדקס מתכונים

חריימה של קציצות טופו

של שף אבי ביטון
[סה"כ: 132 ממוצע: 2.6 ]

רמת קושי

בינוני

משך הכנה

עד שעתיים

מתאים לחג

ראש השנה וחגי תשרי

מתאים לחג

שבת

"אם היית נותנת לי לטעום את המנה הזאת בלי לדעת, לא הייתי מרגיש את ההבדל", אמר ביטון והעלים מהצלחת עוד קציצת חריימה טופו רכה ושמנמנה. אבל עזבו אתכם מהשוואות, המנה הזאת טעימה בפני עצמה, וביטון הבטיח שיביא אותה בקרוב למבחן אצל המשפחה המרוקאית שלו. אני מהמרת שהיא תעבור בהצטיינות יתרה.

18 תגובות לפוסט

  1. דניאל הגיב:

    היי יקרה!! התפרקו לי.. עוד בתנור :/ מדוע? הטעם היה מוצלח מאוד אבל לא החזיקו כקציצות..

    • אורי שביט הגיב:

      היי דניאל, ממש מוזר!! אני תוהה אם היו יותר מדי נוזלים בתערובת (בטופו?) או שהתערובת לא היתה מספיק יציבה – פירורי לחם? הן הכי יציבות שיש, בטח באפייה עצמה. אולי לא אפית מספיק זמן? אולי התערובת לא היתה ממש משחתית אלא פירורית?

    • נויה הגיב:

      היי לא צריך אצות גם כדי לחקות את הטעם של הדגים?
      ויש הבדל בין בצל סגול לבצל לבן רגיל?

      • אורי שביט הגיב:

        היי
        אני מכינה בלי אצות ואוהבת את זה ככה, פחות בעניין של חיקויים 🙂 אבל כמובן אפשר.
        לגבי בצל סגול – הוא מתקתק יותר ופחות חריף מבצל לבן. אפשר להשתמש בלבן אם אין.

    • נטע הגיב:

      הכנתי. יצא מעולה. עשיתי שינוי קטן: במקום הלחם שמתי שלוש כפות קמח עדשים אדומות. יצאו יציבות מהתנור וגם אחרי ששחו ברוטב נשארו יציבות.

  2. שוש חסון הגיב:

    כבר לא מעט פעמים אני מכינה את ה חריימה טופו הזה, וזה ממש מעדן.

  3. שושי כהן הגיב:

    אבי יקר,
    פעם ראשונה הכנתי את המתכון יצא מעולה הבן שלי התחיל להיות טבעוני מחר יגיע אליי ותהייה לו הפתעה.
    נ.ב. רק עכשיו ראיתי איך ניראה טופו יש כמה סוגים קניתי את הפיקנטי.

  4. ניצן הגיב:

    היי אורי 🙂
    אפשר שיבולת שועל במקום פירורי לחם?

  5. ערן הגיב:

    אני גם מוסיף לתערובת הקציצות אצות וואקמה מושרות סחוטות וקצוצות וכמובן לרוטב את מיי ההשריה וגם ברוטב חתיכות אצות קומבו מיובשות שיוצרות מהרוטב מאיין ציר בטעם הים.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט