עגבניות ממולאות באורז מלא בסגנון יווני

9 תגובות לפוסט

  1. שני הגיב:

    נראה מעולה ומתאים לערב החג בע"ה,נראה לך שיעבוד עם קינואה? כי אין לי שימוש באורז מלא עגול חוץ מהמתכון הזה..אם לא קינואה יש לך רעיון למשהו אחר מזין? תודה!

    • אורי שביט הגיב:

      היי שני, לא ניסיתי אבל בטוחה שזה יעבוד, כמובן זמני הבישול יתקצרו משמעותית. ואני ממליצה בחום להשתמש באורז עגול מלא! הוא נפלא כתוספת, בתבשילים, לריזוטו, חמין.. כדאי לאמץ אותו במטבח. עוד אופציה זו כוסמת למשל, ירוקה או חומה אם אוהבים (הירוקה עדינה בהרבה), גם הן מתבשלות מהר יותר, כמו קינואה.

  2. אפרת הגיב:

    נראה מצויין, רשמתי לי לעשות..תודה

  3. אור הגיב:

    היי,
    איזה כיף, אנחנו גם חזרנו מיוון עם טעם של עוד ותכננתי להכין עלי גפן ועגבניות ממולאות.
    שאלה- האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה במשהו אחר? או לוותר עליהם?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, אפשר להחליף אותם בפלחי קולרבי, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי.. ואפשר כמובן לוותר. ואל תשכחי לעדכן איך יצא!

    • תמר הגיב:

      אפשר גם עם אורז רגיל? מה יהיו הזמנים במיקרה זה?

      • אורי שביט הגיב:

        היי תמר, בהחלט – משך הבישול הראשוני יתקצר ל-10 דקות וגם את הנוזלים יש להפחית לחצי כוס או קצת יותר. לגבי האפייה – הייתי אופה 30-45 דקות, מספיק לריכוך מלא ולאיחוד טעמים. בהצלחה!

  4. איילת הגיב:

    האם הרבע כוס נוזלים מספיקים?איל האורז מספיק להתבשל?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות