גליל שוקולד אגוזי-תפוזי
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
גם קינוח אפשר ורצוי לפרוס לעיני הסועדים והפעם, נקניק השוקולד האהוב בגרסה משודרגת עם אגוזים, חמוציות ותפוזים.
חומרים:
150 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
3 כפות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
2 כפות (כ-50 גרם) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) שברי שקדים
50 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות, קצוצות
1 כף ברנדי או ליקר תפוזים
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
- מניחים את השקדים, אגוזי המלך והחמוציות בקערת ערבוב.
- ממיסים בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו את השוקולד עם חלב השקדים ושמן קוקוס עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לקערה עם השקדים.
- מוסיפים ברנדי וקליפת תפוז ומערבבים היטב. מאחסנים במקפיא למשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
- פורסים יריעה של ניילון נצמד על משטח העבודה. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים אותה על היריעה. אם התערובת קשה מדי לעבודה, ניתן להמתין כמה דקות לריכוך.
- יוצרים צורת גליל דחוס מהתערובת המגובשת ועוטפים בניילון הנצמד. מגלגלים עד לקבלת גליל אחיד. מחזירים למקפיא למשך כשעתיים.
- מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה ופורסים. אחרי ההקפאה הראשונית ניתן לאחסן במקרר.