כדורוני מרציפן ביתיים בניחוח לימון והל
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
חטיפים שקדיים נפלאים וכשרים לפסח, שיכבשו גם את מי שלא מת על מרציפן. כדאי להכין יום לפני ההגשה.
חומרים ל-80 כדורים קטנים:
500 גרם אבקת שקדים (רצוי טחונה טרייה)
500 גרם סוכר (אפשר סוכר קנים בהיר)
550-580 גרם מים (כן, כדאי לשקול במדויק)
חופן שקדים מרים (לא חובה, אבל הם מעצימים את הטעם המרציפני), מגורדים על פומפיה דקה
מיץ מ-1/2 לימון גדול
לציפוי:
סוכר דק
מיץ מלימון גדול
1/2 כפית הל טחון (אפשר להחליף בקינמון, זרעי שומר טחונים, קקאו וכד')
- שמים את הסוכר ואת המים בסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מניחים למים לבעבע במשך כדקה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את אבקת השקדים ואת השקדים המרים המגורדים ומערבבים היטב בכף עץ מעל הלהבה הגבוהה ביותר.
- ממשיכים לערבב כל העת מעל להבה גבוהה (זהירות, זה משפריץ ומאד חם!), עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה להיפרד מהדפנות וכמעט להידבק לתחתית הסיר. המטרה היא להגיע לסמיכות הכי גבוהה בלי שהתערובת תתחיל להישרף, זה יכול לקחת גם 10 דקות או יותר, תלוי בסיר ובלהבה. ממש לפני שזה קורה – מוסיפים מיץ מחצי לימון גדול ומערבבים היטב עד שכל המיץ נספג והתערובת יציבה וסמיכה, ממש כמו בצק. מעבירים מיד לקערה גדולה.
- ממשיכים לערבב את התערובת בקערה עד שהיא כמעט קרה – זה אימון טוב לשרירי הידיים! הערבוב הממושך יעניק למרציפן את המרקם המוצלח שלו. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בערך בגובה 2 ס"מ, לא ממש דק). מניחים לה להתקרר לגמרי לטמפרטורת החדר.
- מערבבים סוכר והל טחון בקערית. לקערית נוספת סוחטים מיץ מלימון שלם. טובלים את האצבעות במיץ הלימון ומשפשפים בו את כפות הידיים. מכדררים כדורים קטנים מתערובת המרציפן שהתקררה ומגלגלים אותם בסוכר. מניחים להתייבש בחוץ, רצוי למשך לילה. אחרי הייבוש מאחסנים בקופסה מאווררת בטמפרטורת החדר.