טאבולה רימונים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתכון שהכנתי לראש השנה, בשינויים קלים מהמתכון לסלט בורגול שמופיע בספר הבישול של עומר מילר "מטבח ישראלי". הכמויות באמת לא רלוונטיות – פוצצו אותו בגרגירי רימון ועשבי תיבול להנאתכם, איש לא יתלונן.
חומרים:
1-2 כוסות בורגול עבה (במקור דק, אני מעדיפה את העבה)
1-2 כוסות גרגירי רימון טריים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת את התערובת פטרוזיליה, כוסברה ונענע. אפשר גם סלרי ובצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
לרוטב:
מיץ מלימון או ליים אחד
שמן זית
1-2 כפיות רכז רימונים
1/2 כפית סוכר חום
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
- מניחים את הבורגול בקערה מלאה במים רותחים. משהים למשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מסננים משאריות נוזלים אם נשארו, ומניחים להצטנן.
- מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט שבקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.