כדורי טופו ברוטב קארי

משדכת מתכונים: כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים

דצמבר 30, 2017 מאת:

אחד ועוד אחד הם לפעמים פשוט וואו! זה מה שקרה כשחיברתי בין שניים מהמתכונים האהובים עלי. שאני לא אכתוב מתכון?

הרבה פעמים שואלים אותי מאיפה באים הרעיונות למתכונים חדשים והתשובות בדרך כלל מסתכמות במה שעולה מתוך חומרי הגלם, מהירקות העונתיים או מתוך חשק למנה מסוימת שאני רוצה לגלות בעצמי איך מכינים. אבל לפעמים לא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אלא לחבר בין טעמים מוכרים ואהובים, שביחד עולים על סך חלקיהם ומייצרים מתכון כמעט-חדש וכל כך טעים, שאין לי ברירה אלא לפרסם אותו.

את כדורי הטופו האפויים רובכם כבר ודאי מכירים, בגרסאות כאלה ואחרות, כמו זו שבה הם מתבשלים יחד עם עדשים ירוקות ברוטב לימוני. אלה קציצות נפלאות בעיני! המרקם שלהן מוצלח, במיוחד כשהן פריכות מעט מבחוץ ורכות מאד מפנים והן מקבלות באהבה סוגים שונים של רטבים וטעמים. כבר זמן מה שאני זוממת לבשל אותן ברוטב קארי, מהאהובים שברטבים אצלנו במשפחה, זה תמיד הרגיש לי כמו שידוך מושלם. מיד שלפתי את המתכון הנפלא לקארי פאננג (קארי אדום עם קוקוס ובוטנים) שלמדתי מחברתי עדי, ואחרי כמה קיצורי דרך מתבקשים, התקבל המתכון שלפניכם. וכן, הוא טעים בדיוק כמו שזה נשמע.

החלה ההרשמה לסדנת החורף הקרובה

כדורי טופו ברוטב קארי וקוקוס
המלצות חשובה – גוונו את הירקות! נסו להחליף אותם בקוביות דלעת או דלורית, זוקיני, פרחי כרובית או ברוקולי ועוד. חשוב להאריך את משך הבישול בהתאם, אבל לא לבשל אותם יותר מדי, כך שיישארו מעט נגיסים. אם הצלחתם לשים יד על שמן קפיר ליים (להשיג ברשת מזרח ומערב) אל תשכחו לטפטף 5-6 טיפות לסיר בתום הבישול.

חומרים ל-6 מנות

לכדורים:
600 גרם טופו, חתוך גס
1 בצל קטן
3 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה כתושים
חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
½ כוס (או יותר) קמח עדשים כתומות (אפשר להחליף בקמח אחר או בפירורי לחם)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
שמן זית

לירקות:
200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים באורך 3-4 ס"מ
200 גרם פטריות, חתוכות לגודל ביס

לרוטב:
2-3 כפות משחת קארי אדומה
1 כף כורכום
2 כפות שמן קוקוס
1 פחית קרם קוקוס
5-6 כפות רוטב סויה
4-5 כפות סוכר דקלים (או סוכר לבן או חום)
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
מעט מלח
1-1/2 כוס מים

להגשה:
בוטנים קלויים שבורים
כוסברה טרייה
פרוסות צ'ילי טרי
עלי בזיליקום
אורז מבושל

+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מכינים כדורי טופו: מניחים את הטופו, בצל, שום ו-3 כפות שמן זית במעבד מזון ומעבדים למשחה סמיכה. מעבירים לקערה.
+ מוסיפים את זרעי הכוסברה, פטרוזיליה, שמיר, קמח עדשים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים בתבנית. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים את הכדורים בעדינות, כך שיצופו בשמן.
+ אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהכדורים מוצקים ושחומים.
+ בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס בסיר רחב. כשהשמן חם מטגנים בו את משחת הקארי עם הכורכום ומערבבים היטב כ-2 דקות לפתיחת טעמים.
+ מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים-מערבבים 2-3 דקות, עד שהיא מצופה היטב בקארי. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
+ מוסיפים לרוטב את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את כדורי הטופו, מנענעים את הסיר כך שיכוסו ברוטב ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז. מעטרים בבוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום ופרוסות צ'ילי טרי.

עוד מתכונים אסייתיים:
ארוחת חברים אסייתית
מתכונים סיניים של סינג לונג
אטריות אורז עם שיטאקי, חצילים וטופו

כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים

שידוך מושלם. כדורי טופו נימוחים ורוטב קארי בוטנים


 

Print Friendly, PDF & Email

10 תגובות לפוסט

  1. אורלי הגיב:

    היי אורי, האם ניתן להשתמש בטופו רך? (טופו משמי של מורי). והאם ניתן גם להשתמש במשחת קארי ירוקה במקום האדומה? תודה רבה 🙂 אורלי

    • אורי הגיב:

      היי אורלי, לגבי הטופו אני לא בטוחה על איזה טופו מדובר.. צריך טופו מוצק, גם אם הוא רך. כלומר לא טופו משי. מקסימום תצטרכי להוסיף יותר קמח כדי לייצב. לגבי הקארי, לקארי ירוק יש טעם שונה לחלוטין, אני לא בטוחה שהעניין עם החמאת בוטנים יעבוד אבל אולי כן, לא ניסיתי 🙂 בכל מקרה אפשר לדעתי להכין באותו אופן ופשוט להשמיט אותה.

  2. ה הגיב:

    וואי איזו באסה, ממש רציתי להכין את זה וזה מכיל זרעי כווסברה… עד כמה הם משמעותיים?

  3. חן הגיב:

    הי אורי, שאלה לגבי הרוטב האם יש טעם דןמיננטי של קוקוס? אני לא אוהבת טעם של קוקוס.
    יש לך המלצה מה אפשר לשים במקום שיהיה רטבי ( מאוד אוהבת אוכל הודי )

    • אורי הגיב:

      היי חן, אכן קשה בלי חלב קוקוס בכלל.. הייתי מנסה או להוסיף מעט חלב קוקוס ובעיקר מים ככה שהטעם יהיה עדין והקארי יסווה אותו. לחילופין לא יהיה סוף העולם אם תנסי להכין על בסיס חלב שקדים – אם תכיני אותו בבית זה יהיה הכי טוב, מכיוון שאז יהיה לו יותר טעם והוא יהיה יותר סמיך. תכלס, גרמת לי לרצות לנסות 🙂

  4. יפית זילכה הגיב:

    וואווו יצא לי מושלםםםםםםםםםם ומחר אני אכין את זה שוב, הזמנתי אורחים
    תודה!
    לגבי הקציצות, יצאו במרקם אחלה, אבל היה לי פחות טעים חחח טיפלה פחות כן? (אולי השמיר)
    הייתי שמחה שיהיו יותר רטובות בפנים שיהיו בטעם של הקארי
    מה את מציעה..?

    • אורי הגיב:

      היי היי, איך אני שמחה שיצא טעים! לגמרי אפשר להוריד את השמיר ולשים יותר כוסברה (אם אוהבים) שמאד מתאים לאסייתי. לגבי העסיסיות מה שאת יכולה לעשות זה חלק מהטופו לטחון ממש חלק וחלק לפורר לפירורים קטנים, זה יעשה את המרקם יותר אוורירי (כל עוד כמובן התערובת נתפסת ולא מתפרקת). אפשר גם להכין קודם את הרוטב ואז לתבל את התערובת של הקציצות במעט ממנו (שוב, שלא יתפרקו לדאוג להוסיף מספיק קמח/פירורי לחם). ואפשר גם לתת להן לעמוד קצת יותר זמן ברוטב בסיום הבישול כדי שימשיכו לספוג ממנו. בהצלחה!

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות