משדכת מתכונים: כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים

24 תגובות לפוסט

  1. אורלי הגיב:

    היי אורי, האם ניתן להשתמש בטופו רך? (טופו משמי של מורי). והאם ניתן גם להשתמש במשחת קארי ירוקה במקום האדומה? תודה רבה 🙂 אורלי

    • אורי הגיב:

      היי אורלי, לגבי הטופו אני לא בטוחה על איזה טופו מדובר.. צריך טופו מוצק, גם אם הוא רך. כלומר לא טופו משי. מקסימום תצטרכי להוסיף יותר קמח כדי לייצב. לגבי הקארי, לקארי ירוק יש טעם שונה לחלוטין, אני לא בטוחה שהעניין עם החמאת בוטנים יעבוד אבל אולי כן, לא ניסיתי 🙂 בכל מקרה אפשר לדעתי להכין באותו אופן ופשוט להשמיט אותה.

  2. ה הגיב:

    וואי איזו באסה, ממש רציתי להכין את זה וזה מכיל זרעי כווסברה… עד כמה הם משמעותיים?

  3. חן הגיב:

    הי אורי, שאלה לגבי הרוטב האם יש טעם דןמיננטי של קוקוס? אני לא אוהבת טעם של קוקוס.
    יש לך המלצה מה אפשר לשים במקום שיהיה רטבי ( מאוד אוהבת אוכל הודי )

    • אורי הגיב:

      היי חן, אכן קשה בלי חלב קוקוס בכלל.. הייתי מנסה או להוסיף מעט חלב קוקוס ובעיקר מים ככה שהטעם יהיה עדין והקארי יסווה אותו. לחילופין לא יהיה סוף העולם אם תנסי להכין על בסיס חלב שקדים – אם תכיני אותו בבית זה יהיה הכי טוב, מכיוון שאז יהיה לו יותר טעם והוא יהיה יותר סמיך. תכלס, גרמת לי לרצות לנסות 🙂

  4. יפית זילכה הגיב:

    וואווו יצא לי מושלםםםםםםםםםם ומחר אני אכין את זה שוב, הזמנתי אורחים
    תודה!
    לגבי הקציצות, יצאו במרקם אחלה, אבל היה לי פחות טעים חחח טיפלה פחות כן? (אולי השמיר)
    הייתי שמחה שיהיו יותר רטובות בפנים שיהיו בטעם של הקארי
    מה את מציעה..?

    • אורי הגיב:

      היי היי, איך אני שמחה שיצא טעים! לגמרי אפשר להוריד את השמיר ולשים יותר כוסברה (אם אוהבים) שמאד מתאים לאסייתי. לגבי העסיסיות מה שאת יכולה לעשות זה חלק מהטופו לטחון ממש חלק וחלק לפורר לפירורים קטנים, זה יעשה את המרקם יותר אוורירי (כל עוד כמובן התערובת נתפסת ולא מתפרקת). אפשר גם להכין קודם את הרוטב ואז לתבל את התערובת של הקציצות במעט ממנו (שוב, שלא יתפרקו לדאוג להוסיף מספיק קמח/פירורי לחם). ואפשר גם לתת להן לעמוד קצת יותר זמן ברוטב בסיום הבישול כדי שימשיכו לספוג ממנו. בהצלחה!

    • טל הגיב:

      תודה על אחלה מתכון, הכנתי היום והקציצות גרפו מחמאות מכל הטועמים!
      מטעמי עצלנות הכנסתי את כל חומרי הקציצות לתוך הבלנדר, ועדיין יצא מרקם נהדר.

  5. סיון הגיב:

    הי אורי,
    הקארי האדום לא מאוד מאוד חריף? אני קצת חוששת לגבי השלוש כפות…
    ובלי קשר, האתר שלך הוא פרייסלס! ססגוני, מזמין, מלווה בהסברים מפורטים וברורים וכמובן טעים טעים ונטול סבל, אז תודה לך על זה:)

  6. שירה הגיב:

    האם יזרום הרוטב עם טופו נקי בלי לעשות קציצות.

  7. בר הגיב:

    היי:)
    האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס(או את אחד הרכיבים האחרים) במשהו אחר כדי לחסוך קצת בקלוריות?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, אפשר לדלל ולהשתמש בפחות קרם ויותר מים. אפשר להשתמש בחלב קוקוס בעל אחוזי שומן נמוכים יותר ואפשר להשתמש בחלב שקדים ורק מעט חלב/שמן קוקוס בשביל הטעם. התוצאה תהיה שונה מן הסתם ופחות עשירה, אבל אני מאמינה שעדיין טעימה 🙂

  8. יעל הגיב:

    מושלמות. כולנו ליקקנו את האצבעות.. חלק מהקציצות ניסיתי לערבב בפשתן טחון במקום קמח עדשים ויצאו מצויין. תודה אורי, מתכון מושלם.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות