סורבה פירות אדומים עם מרק מלון ושומר
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
הצירוף "מרק פירות" יישמע לכם לגמרי אחרת אחרי שתטעמו את המנה הזאת.
חומרים ל-6 מנות:
1 מלון בינוני חתוך לקוביות גדולות
1 שומר גדול פרוס
¼ כוס מיץ לימון
1 כף קורנפלור
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
להגשה:
סורבה פירות אדומים או סורבה פרי אחר שאוהבים
אגוזי לוז קצוצים או מסוכרים ("ברס")
אביזרים:
מסחטת מיצים קשים*
- מכינים את הסירופ: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה בסיר, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מניחים בצד עד שהסירופ מתקרר לחלוטין. מודדים 125 מ"ל מהסירופ, בהם נשתמש למתכון.
- סוחטים את השומר ואת המלון במסחטת מיצים. יוצקים את המיץ לסיר, מוסיפים את סירופ הסוכר ומיץ הלימון ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים קורנפלור וממשיכים לחמם תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהאש, מסננים דרך מסננת צפופה ומקררים היטב.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בקערה שטוחה כדור סורבה פירות אדומים או כל סורבה אחר. מעל מפזרים מעט אגוזי לוז גרוסים או "ברס" (אגוזי לוז מסוכרים). יוצקים את מרק המלון והשומר מסביב לסורבה ומגישים.
** אם אין לכם מסחטת מיצים – ניתן לטחון היטב את המלון והשומר במעבד מזון, לסנן תוך כדי סחיטה במסננת דקה ולהשתמש בנוזלים שייווצרו ליצירת הרוטב.