סלט עדשים שחורות, שעועית ירוקה ועשבי תיבול
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
הסוד של הסלט הזה הוא ברוטב – ככל שתרבו כך הוא ישתבח. גם עדשים ירוקות או מנומרות יתאימו כאן בהחלט, ובלבד שיהיו מהסוג הקטן. מסוג הסלטים שגם אחרי יום במקרר תטרפו.
חומרים ל-6 סועדים:
500 גרם (1/2 2 כוסות) עדשים שחורות או ירוקות קטנות
300 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 אבוקדו גדול, בשל ומוצק, פרוס
1 חסה קטנטנה (בייבי ג'ם) או 1-2 עלים של חסה עדינה אחרת (אייסברג, סלנובה)
1 בצל קטן, חצוי ופרוס
חופן פקאנים מסוכרים, קצוצים גס
1 כוס דחוסה עשבי תיבול ועלים קצוצים (אני השתמשתי בבזיליקום, נענע וארוגולה)
שמן זית
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי איכותי
2 כפות רכז רימונים
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
- מבשלים את העדשים: שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר גדול. מוסיפים הרבה מים (לא מומלחים) ומביאים לרתיחה. מכסים וממשיכים לבשל כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך נגיסות (זמן הבישול יכול להשתנות בהתאם לסוג העדשים וטריותן. הכי טוב פשוט לבדוק). מסננים ומשטחים את העדשים על מגש גדול, כדי לקרר לטמפרטורת החדר.
- חולטים את השעועית: במקביל, מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. קוטמים את קצוות השעועית וחולטים אותה במשך כ-3 דקות, עד שצבעה הירוק מעמיק והיא מתרככת מעט, אך עדיין פריכה. מעבירים מיד למי קרח (קערה עם מים והרבה קוביות קרח) כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע. כשהשעועית קרה, מסננים.
- מקרמלים את הבצל: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל 5-10 דקות, עד שהוא מתרכך ומשחים מעט (תיזהרו לא לשרוף). מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
- מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב.
- מרכיבים את הסלט: שמים בקערה גדולה עדשים, שעועית ירוקה ובצל. מוסיפים פרוסות אבוקדו, עשבי תיבול, פקאנים קצוצים ואת העלי החסה קרועים גס. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב בעדינות (הכי טוב בידיים נקיות) כדי שכל המרכיבים ייעטפו. משהים 10 דקות לספיגת טעמים ומגישים.