עוגת יומולדת לוטוס

עוגת יומולדת טבעונית: לוטוס בשגעון

נובמבר 24, 2016 מאת:

שימו בצד כל מחשבה על בריאות – גלוטן, סוכר ושמן מככבים במתכון הזה כאילו אין מחר אבל התוצאה מרהיבה ומפנקת במיוחד לילדי יום הולדת ובכלל

את המתכון הזה קיבלתי מיניב פרטוש-תמיר, שף טבעוני והבעלים של "החוויה הטבעונית", ששימשה עד לאחרונה בית קבוע לסדנאות הבישול שלי. כשהגעתי לסדנה האחרונה, יניב סיפר לי על מסיבת יום ההולדת של עידו, הבן שלו, שביקש "עוגה אחרת" – לא שוקולד, לא גבינא, משהו אחר שיפתיע ויחדש ויהיה טעים במיוחד. כראוי למשפחת שפים, ישבו האב והבן יחד ורקחו את המתכון הבא, שכולו שחיתות בלי זכר לבריאות. התוצאה לעיניכם – עוגה טבעונית יפהפיה וטעימה, שלדברי יניב משתבחת אפילו יותר אחרי יום נוסף במקרר.

סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

יבשים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

רטובים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 מעדן וניל "אלפרו"
2 כוסות חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
1 כוס שמן

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (או שוקולד צ'יפס)
מעט קמח

לציפוי:
ממרח לוטוס
חבילה גדולה עוגיות לוטוס

+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים, לשתי תערובות אחידות.
+ מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ובוחשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
+ מקמחים מעט את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס) כדי שלא ישקעו בעוגה ומוסיפים לתערובת. מערבבים מעט עד שהשוקולד נטמע כולו.
+ יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט לחה. מניחים להצטנן לחלוטין לטמפטורת החדר.
+ מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.

עוד מתכונים טבעוניים ומתוקים תמצאו כאן

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

8 תגובות לפוסט

  1. יניב הגיב:

    יקירה, בדקתי שוב את המתכון והוא מדויק. יתכן שהתנורים שלנו לא מגיעים בדיוק לאותה טמפ' כך שאפייה ב 170 מעלות +/- יתכן ותועיל. כפי שצינתי יש לבדוק לחות בסוף. בהצלחה!!! היא באמת טעימה כפי שהיא נראית 🙂

  2. גל הגיב:

    היי, התנור שלנו בד"כ שורף עוגות. שעה ב160 מעלות לא מספיק; היה צריך להשאיר עוד כ11 דקות כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
    אולי באמת עדיף ב170 צלזיוס. ממליץ לתקן.

  3. ורד הגיב:

    מכניסים לתערובת הרטובה צנצנת שלמה של ממרח לוטוס?

  4. שרית הגיב:

    חשבתי להכין עכשיו לארוחת החג,
    האם יעבוד לדעתכם להחליף את צנצנת הלוטוס בתפוחים מקורמלים?
    אני מקרמלת עם חמאת קקאו, מחיות אגוזים ולפעמים עם בננה. לפעמים עם קרם קוקוס (לא כולם אצלי אוהבים את הטעם הקוקוסי).
    זה גם שומני, מייצב, ובעל טעם דומיננטי (אם כי לא כמו הלוטוס שאצלנו קצת מיצינו)?

    • אורי הגיב:

      היי שרית, נשמע מעניין אבל מכיוון שהמתכון הזה לא שלי, אני קצת חוששת להגיד שזה יעבוד. מה גם שבאמת קרם הלוטוס ממש סמיך ומוצק ולא נשמע לי שהתפוחים והתוספות האלה יגיעו לאותו מרקם. אם את אמיצה.. נסי וספרי איך יצא!

  5. מיטל הגיב:

    צריך להמיס את הממרח לוטוס או כמו שהוא לערבב עם הרטובים?

    • אורי הגיב:

      היי מיטל, עקרונית אין צורך להמיס, אלא אם את מרגישה שהממרח ממש קשה. הוא אמור להיות רך למדי.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות