עוגת יומולדת לוטוס

עוגת יומולדת טבעונית: לוטוס בשגעון

נובמבר 24, 2016 מאת:

שימו בצד כל מחשבה על בריאות – גלוטן, סוכר ושמן מככבים במתכון הזה כאילו אין מחר אבל התוצאה מרהיבה ומפנקת במיוחד לילדי יום הולדת ובכלל

את המתכון הזה קיבלתי מיניב פרטוש-תמיר, שף טבעוני והבעלים של החוויה הטבעונית, שמשמשת בשנה האחרונה בית קבוע לסדנאות הבישול שלי. כשהגעתי לסדנה האחרונה, יניב סיפר לי על מסיבת יום ההולדת של עידו, הבן שלו, שביקש "עוגה אחרת" – לא שוקולד, לא גבינא, משהו אחר שיפתיע ויחדש ויהיה טעים במיוחד. כראוי למשפחת שפים, ישבו האב והבן יחד ורקחו את המתכון הבא, שכולו שחיתות בלי זכר לבריאות. התוצאה לעיניכם – עוגה טבעונית יפהפיה וטעימה, שלדברי יניב משתבחת אפילו יותר אחרי יום נוסף במקרר.

סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

יבשים:
3 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

רטובים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 מעדן וניל "אלפרו"
2 כוסות חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
1 כוס שמן

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (או שוקולד צ'יפס)
מעט קמח

לציפוי:
ממרח לוטוס
חבילה גדולה עוגיות לוטוס

+ מחממים תנור ל-160 מעלות.
+ מערבבים בנפרד את החומרים היבשים והרטובים, לשתי תערובות אחידות.
+ מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה ובוחשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
+ מקמחים מעט את השוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס) כדי שלא ישקעו בעוגה ומוסיפים לתערובת. מערבבים מעט עד שהשוקולד נטמע כולו.
+ יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה יציבה אך עדיין מעט לחה. מניחים להצטנן לחלוטין לטמפטורת החדר.
+ מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים בעדינות בשכבה דקה של ממרח לוטוס. מדביקים מסביב עוגיות לוטוס ואת היתר מפוררים ומפזרים מעל העוגה.

עוד מתכונים טבעוניים ומתוקים תמצאו כאן

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות לפוסט

  1. יניב הגיב:

    יקירה, בדקתי שוב את המתכון והוא מדויק. יתכן שהתנורים שלנו לא מגיעים בדיוק לאותה טמפ' כך שאפייה ב 170 מעלות +/- יתכן ותועיל. כפי שצינתי יש לבדוק לחות בסוף. בהצלחה!!! היא באמת טעימה כפי שהיא נראית 🙂

  2. גל הגיב:

    היי, התנור שלנו בד"כ שורף עוגות. שעה ב160 מעלות לא מספיק; היה צריך להשאיר עוד כ11 דקות כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
    אולי באמת עדיף ב170 צלזיוס. ממליץ לתקן.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games