סלט עדשים שחורות עם תאנים טריות וקשיו מקורמל
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
השילוב בין קטניות לפירות טריים הוא אחד האהובים עלי (ניסיתם להכין סלט שעועית אדומה ומנגו? או לשלב עדשים ירוקות וענבים אדומים?) וגם דרך נפלאה לשלב אותן בתזונה כשמזג האוויר הלוהט מרחיק אותנו מכל מחשבה על קדרות מהבילות.
חומרים:
350 גרם (כ-2 כוסות) עדשים שחורות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק
100 גרם קשיו טבעי
2 כפות סילאן ללא סוכר
2 כפות מים
10 תאנים בשלות ומוצקות, חתוכות לרבעים
חופן עלי בזיליקום קטנים וטריים
שמן זית
לתיבול:
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות רכז רימונים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים (לא מומלחים) במשך 30-40 דקות, עד שהן רכות אבל לא מתפרקות (כדאי לבדוק מדי פעם במהלך הבישול). מסננים ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.
- מקרמלים את הקשיו: מחממים במחבת את הסילאן והמים במשך כחצי דקה עד לבעבוע קל. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומנענעים את המחבת כך שהאגוזים ייעטפו בקרמל. ממשיכים לטגן תוך כדי נענוע במשך עוד 2-3 דקות מעל להבה גבוהה. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת. מניחים להצטנן.
- מטגנים את הבצל: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את רצועות הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את העדשים המבושלות בקערה. מוסיפים את הבצל והקשיו המקורמל. מערבבים את חומרים התיבול, יוצקים על העדשים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את עלי הבזיליקום ורבעי התאנים ומגישים.