פלפלים ממולאים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
אני אוהבת את האדומים, אפשר להשתמש בירוקים או לערבב. כמובן שהטכניקה והמילוי יעבדו מצוין גם במקרה של קישואים, כרוב ושאר ירקות. כמו הרבה תבשילים מהסגנון הזה, למחרת בחימום חוזר זה יהיה אפילו טעים יותר!
חומרים:
8-10 פלפלים אדומים או ירוקים
למילוי:
2 כוסות אורז
1-2 קישואים מגורדים
1-2 עגבניות מגורדות
3-4 גבעולי סלרי, קצוצים
3-4 גבעולי בצל, ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה
שמן זית
לרוטב:
1 קופסה (260 מ"ל) רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית
- שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק את החלק העליון, נשתמש בהם בהמשך כמכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
- במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהוא מלבין. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומסירים מהאש.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מחממים מעט שמן זית ומאדים בו את השום הקצוץ במשך דקה או שתיים, עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז בערך עד 3/4 מגובה הפלפל. מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך הסיר עם הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומכסים ב"מכסים" ששמרנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים.