גלידוניות בננה-שוקולד ביתיות בשני טעמים
מתכון מהיר וקל להכנה בגרסה בריאה אך מפנקת ללהיט האהוב. מכינים מיד כמות כפולה, שלא ייחסר
צילום תמונה ראשית: אסף קרלה, רקס תעשיות.
הימים היו ימי חופשת סוכות, אולי חנוכה, זה לא באמת משנה. כשההורים שלי היו נוסעים, זכיתי להתארח אצל דודה אורה האהובה בכפר סבא וללא ספק גולת הכותרת שחיכיתי לה, היה הרגע בו שמעתי את דלת המקפיא נפתחת ואת המכסה של קופסת הקלקר חורק, בזמן שנחשפות תחתיו שורות שורות של מלבנים קרירים של גלידה רכה עטופה בשוקולד מתפצח (צימקאו, אבל למי היה אכפת). אם לא היו מרחיקים ממני את הקופסא בזמן, הייתי מסוגלת לחסל את תכולתה המתוקה בלי למצמץ. ככה זה כנראה כשאת מאוהבת באוכל מגיל אפס, שום דבר לא יכול לעצור אותך מלאכול מה שטעים. כשנזכרתי בהן לאחרונה, החלטתי להכין אותן בגרסה חדשה ולא פחות מפנקת, כדי שגם מי שמקפידים יותר על הבריאות (כמוני למשל) יוכלו ליהנות מגלידוניות קרירות, בלי להרגיש שהם מוותרים על שום דבר.
רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" עכשיו במחיר מבצע!
גלידוניות בננה-שוקולד מפנקות
החלטתי להכין את הגלידוניות בשתי גרסאות, כדי שכל אחד יוכל לבחור בטעם המועדף עליו (למה לבחור אם אפשר להכין פעמיים??). חובבי ריסיס יעופו על חמאת הבוטנים ומעדיפי החלבה יתאהבו בגרסה עם הטחינה. ראו הוזהרתם, שתיהן ממכרות. הכפילו את כמות הציפוי אם אתם מכינים את שני הסוגים.
חומרים לכ-20 גלידוניות מכל סוג (כל תבנית בגודל 14X22 ס"מ)
למילוי בננה בוטנים:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים טבעית
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
למילוי בננה חלבה:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (170 גרם) טחינה גולמית מלאה
2 כפות סילאן
קורט מלח
לציפוי (הכמות לציפוי סוג אחד):
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
2 כפות שמן קוקוס
גיוון: אפשר להוסיף לכל תערובת כ-50 גרם (1/2 כוס) שבבי שקדים קלויים/שברי בוטנים/פקאנים קלויים קצוצים גס או כל תוספת פריכה אחרת שאוהבים.
+ מכינים את המילוי: מניחים במיכל של מעבד מזון את חומרי המילוי שבחרתם ומעבדים עד שמתקבל קרם חלק. אם רוצים מוסיפים בשלב זה שקדים או אגוזים ומערבבים בכף.
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשטחים עליו את הקרם באופן אחיד, כך שיגיע לכל הפינות (גובה הקרם צריך להיות כ-2 ס"מ). מעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות עד לילה, להתייצבות מוחלטת.
+ מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד והשמן הקוקוס בקערה וממיסים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) או במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ומבריק. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
+ מחלצים מהתבנית את הקרם הקפוא ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים למלבנים באורך 6 ס"מ וברוחב 2 ס"מ או לכל גודל אחר שמעדיפים.
+ טובלים כל מלבן גלידה בקרם השוקולד הפושר, כך שייעטף בו מכל הכיוונים ומחלצים בעזרת שני מזלגות. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. אם קרם השוקולד הופך סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט שוב – רק הקפידו שלא יהיה חם כשאתם טובלים בו את הגלידה.
+ מכניסים את המגש למקפיא כדי שהגלידוניות יתמצקו שוב וזוללים. אם משהו נשאר, מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
עוד מתכונים מעולים עם בננות בשלות:
מאפינס בננה, קינמון ושוקולד
מאפה תות-בננה עם שיבולת שועל
מקפא קוקוס בננה
תגיות: חמאת בוטנים, בננות, קינוח, שוקולד, טחינה, בננה, גלידה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
חולי סוכרת ממש לא יכולים ליהנות מהמתכון הזה, זו הטעיה.
בננה היא פרי *מאוד* פחמימתי שלרוב חולי הסוכרת לא עובר ומקפיץ את הסוכר במהירות. בנוסף, במתכון יש מייפל וסילאן שהם סוכר לכל דבר וגם הם מקפיצים את הסוכר לחולי סוכרת.
זו המלצה מאוד מסוכנת!
היי זהבית, ברור שלא אמורים לאכול 20 גלידוניות אבל כשרוצים ליהנות ממשהו מתוק וקטן, הקינוח הזה בהחלט מותאם למי שסובל מסוכרת ונכתב בפיקוח תזונאית שמתמחה בנושא – אנא קראי כאן את ההסבר שלה http://www.rex.co.il/vegan-glidoniot/
נראה מתכון טעים, אבל לא *באמת* מתאים לחולי סכרת.. אולי לכאלו שרוצים להמשיך לאכול פחמימות ולהזריק אינסולין כדי להתמודד איתם (מה שלצערנו תואם להמלצות הלא טובות של תזונאיות "מומחיות" בסכרת).
היי דורית, אני עצמי לא תזונאית (לא יודעת מה ההכשרה שלך) ונשענת על הפיקוח של הדיאטנית שליוותה את הפרוייקט, בו השתתפו 15 שפים מובילים. אני מניחה ומאמינה שהדברים נבדקו היטב.
בס"ד
פנטסטי! יצא טעים כל כך, ובאמת לא ממש הרבה עבודה
תודה רבה
איזה כיף לשמוע!!
אורי יקרה
חייבת לשתף שהכנתי לשבת האחרונה וזה פשוט חוסללל
כמה פשוט ויחסית בריא מרשים וטעים
תבורכי
חג שמח?
איזה כיף לשמוע!!
יש לי בננות קפואות. יש דרך להשתמש בהן? להפשיר ולערבב? לערבב ככה? תודה
היי אילת, נראה לי שעדיף לטחון ככה ולא להפשיר. את תקבלי מרקם קרמי סמיך ואותו תשטחי ותקפיאי מחדש, מאמינה שזה יעבוד. הפשרה תשחיר אותן.
תודה אורי, אנסה היום
מחכה לשמוע איך יצא!
הי אורי,
זה נראה נהדר!
יש לי שאלה, בהמשך למשהו שכבר נשאל כאן – האם זה משנה אם מכינים מבננות קפואות?
הרי אם טוחנים פרוסות בננה קפואות, הן יוצאות במרקם של גלידה.
האם זה יתרון או חסרון למתכון הזה?
תודה רבה!
ואביב שמח
היי הדר, אפשר, אבל תצטרכי במילא לטחון ולהקפיא מחדש כדי לייצר צורות מלבן.. אז לא חושבת שזה מקצר תהליכים במשהו 🙂
וואו! יצא מדהים!! מתפצלח בדיוק כמו גלידוניות אמיתיות, ומתעלה על הטעם! תודה רבה:))
איזה כיף לשמוע!! 🙂