טיפ השבוע: כך תכינו פיצה טבעונית לעצלנים

ינואר 17, 2012 מאת:

לא ברור למה, אבל אחד החשקים הכי היסטריים של טבעונים, אם לשפוט לפי תגובות ודיונים שאני נתקלת בהם ברשת, הוא לפיצה. כל העניין בפיצה הוא הרי הגבינה, עם כל הכבוד למקורותיה (שהיו לפי הטענה טבעוניים לחלוטין – בצק ועגבניות). יותר נכון, תועפות גבינה שמתמוססת בחום התנור ומציפה את הבית בריח מעורר תיאבון. כל תחליפי הצהובה למיניהם עדיין לא הצליחו לשחזר את האפקט, וגם הילד הפרטי עיקם את האף מול ה"פיצה פיתה" המאולתרת על בסיס גבינת טופו שהכנתי לו (לדעתי זה דווקא טעים! אם כי לא מתמוסס). בארצות הברית משתמשים בתחליף גבינה בשם daiya שכל טבעוני שמכבד את עצמו נשבע עליה בחייו. אלינו, למיטב ידיעתי, היא עדיין לא הגיעה ואין לי מושג מה הטעם שלה. בקיצור, בעיה.

אני באופן אישי יכולה לחיות את שארית חיי בלי פיצה בכלל, למרות חיבתי הידועה לכמה מהפיצות המוצלחות בעיר, בראשן זאת המתפצחת של "טוטו" (לא אומרת מילה לגבי מה שכיסה את הבצק שלה כשאכלתי אותה טרום המהפך). אבל לטובת הילד וכדי להתמודד עם האתגר, הייתי חייבת למצוא לזה פתרון. ואז הגיעה ההארה! נזכרתי במתכון של חברתי האהובה מירה, שמככב באחד מספרי הבישול של "על השולחן", לתפוחי אדמה מוקרמים בתנור. כדי לשמור על כשרות (וגם כי זה ממש ממש טעים) משתמשים במתכון הזה בתערובת של מיונז וחרדל במקום בשמנת. אז רגע, אם אפשר להקרים תפוחי אדמה עם מיונז.. למה לא לנסות "להקרים" פיצה עם מיונז? ברור שלא מיונז מביצים, אלא מיונז טופו המכונה "סויונז", שבדיוק קיבלתי לטעימה. אין בו ביצים, אין בו כולסטרול בכלל (!) ויש בו הרבה פחות קלוריות (293 קלוריות ל-100 גרם, לעומת כ-650 קלוריות במיונז רגיל). השוס – הוא ממש ממש טעים וממש מרגיש כמו מיונז, גם מבחינת המרקם.

אם כבר קומבינה – הלכתי עד הסוף. קניתי טורטיות מוכנות (אלה שנמכרות בסופר עשויות מקמח חיטה. אני תמיד אעדיף את הדבר האמיתי מקמח תירס, אבל קשה יותר להשיג אותן) ורוטב עגבניות חריף מוכן (לפסטה, אז מה). מרחתי שכבת מיונז, שכבת רוטב, הוספתי זיתים ירוקים (הילד אוהב) ויאללה לתנור! (דקות בודדות על 200 מעלות יספיקו).

פיצה ולזניה זה טבעוני?
מתכון לזניה טבעונית אליפות

גם טבעונים יכולים להיות עצלנים. טורטיה+סויונז+רוטב עגבניות = פיצה

ההצלחה היתה כבירה! זה יוצא ממש ממש טעים! אמנם אין את אפקט המתיחה של הגבינה המותכת, אבל הקרמיות והטעם מתאימים פיקס, הרבה יותר מכל תחליף גבינה אחר שניסיתי. כמובן שאפשר לשדרג את העניין עם תוספות מגניבות, עלי בזיליקום טריים וכל דבר שמתחשק, לילדים או למבוגרים. אז הנה, זה טיפ השבוע שלי. האתגר הבא: להכין בצק פיצה אמיתי וללכת על זה עד הסוף. בתיאבון 🙂

גם המבוגרים וגם הילדים טרפו! פיצה-טורטיה טבעונית

Print Friendly, PDF & Email

27 תגובות לפוסט

  1. אהלן,

    אפשר גם פשוט, גם טעים וגם בריא

    מוכרים גם גבינה צהובה טבעונית, אבל כגבינה, הכי פשוט, טעים ובריא זה בבלנדר אגוזי קשיו או מקדמיה (רצוי לא קלויים – יותר בריא) עם מים.

    רסק עגבניות/קטשופ: לטחון בבלנדר עגבניה, עגבניות מיובשות ותמרים (אם רוצים מתוק).

    http://healthy.org.il/node/57

  2. רני הגיב:

    היי אורי..
    את מיונז השיזן הזה אין בעדן (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי) למרות שיש להם מוצרים אחרים שלהם.. יודעת אולי איפה ניתן להשיג?

    • אורי הגיב:

      בודקת וחוזרת עם תשובה. אגב, אם יש מוצרים אחרים – אפשר ורצוי לבקש שיביאו לסניף, כי המפיץ במילא מגיע לשם.

  3. ליסה הגיב:

    בהחלט ינוסה בקרוב, תודה. אבל – אורי, החשק הכי היסטרי שלי, כמי שטבעונית כמה שנים, הוא רוגלעך… יש מצב שאת מדרדסת לזה גרסה טבעונית שווה? גם שבלולי קינמון יתקבלו בברכה (:

  4. חציטבעונית הגיב:

    ובאותו עניין.. אולי תוכלי לעזור (הנה אני מאתגרת אותך). אכלתי פעם אצל איטלקייה "אמיתית" פיצה מ-ה-מ-מ-ת, דקה דקה ועליה מעין פירה תפו"א (התפו"א היו מעוכים ומסודרים על הבצק במעין תלוליות. לדעתי, הבסיס היה שמן זית ונטול חמאה אבל אין לי דרך לדעת. מבחינתי זו הייתה ה-פיצה של חיי (מישהו אמר פולניה? מכחישה כל העדפה אתנית על רקע תפוחי אדמה..)
    תודה!

    • אורי הגיב:

      מעניין חצי, אני אברר את נושא הטופינג הזה, יש פיצות עם תפוחי אדמה אבל את מתארת כאן איזה שהוא פירה.. נותנת לי בהחלט רעיון! :mrgreen:

  5. אנה הגיב:

    היום מצאתי גבינה טבעונית, שבאמת נמסה!
    בבודהה בורגר ברעננה מוכרים לפי משקל גבינה טבעונית, קשה וטעימה, עם טעם ממש עשיר שמזכיר קצת צ'דר. הגבינה נמסה!!! קניתי 250 גרם ושילמתי 14 שקל. שווה לדעתי 🙂 :mrgreen:

    • אורי הגיב:

      היי אנה, אני חושבת שזאת הגבינה שניסיתי – היא לא רעה בכלל אבל לא ממש נמסה לי.. אולי שווה לנסות שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם מבחינת הילד, הסויונז לוקח 😛

  6. אלף הגיב:

    אורי, ברור שאין בסויונז כולסטרול – כולסטרול יש רק במוצרים מן החי (וגם הגוף שלנו כמובן מייצר כולסטרול כי יש לנו צורך בו) ולכן אם זה טבעוני זה ברור שלא יכול להיות בזה כולסטרול.

    כמי שמתעסקת עם תזונה קצת מרגיז אותי שדוחפים "ללא כולסטרול!" על כל מוצר כשזה ברור שלא יכול להיות שם כולסטרול כי אין שומן מן החי במוצר וגם כאילו אם אין כולסטרול – פתרנו את כל הבעיות של המוצר (מה עם סוכר? נתרן? סולפיט? חומרי טעם/ריח/צבע מלאכותיים? שומן צמחי מוקשה?) – לא אומרת את כל זה על הסויונז כמובן (לא מכירה את המוצר) רק מנצלת את הבמה קצת לאוורר תסכולים… מקווה שאת סולחת.

    • אורי הגיב:

      אלף, ברור שאני סולחת 😆 לעניין הערתך הנבונה – בדרך כלל הייתי מסכימה איתך ואני, כפי שאת ודאי שמה לב, כמעט ולא נכנסת בכלל לענייני תזונה. בכל אחד יעשה כמיטב הבנתו ויברר את בירוריו, אני רחוקה מלהיות מומחית או לייעץ בעניין הזה. הסיבה היחידה שכאן הדגשתי את נושא הכולסטרול והקלוריות היא בשל ההשוואה למיונז הביצים הרגיל. רוצה לומר – מי שאוהב מיונז, גם אם אין לו שום נגיעה לטבעונות, שווה לו מאד לבדוק את המוצר הזה. בשניהם יש אגב מיני תוספים ומייצבים, ככה שזה לא יהפוך להיות מוצר בריאותי או לא מעובד. פשוט עדיף בהרבה לעניות דעתי על המיונז ה"רגיל" מבחינה תזונתית.

      • חן הגיב:

        הי אורי,
        אחלה בלוג! טבעונית חדשה (בשלנית ואפיינית ותיקה עם תעודות שנתתי לעצמי) ונהנית מאד מהמתכונים ומהטיפים שלך. מאחר ועבר כבר המון מן אני מניחה שאת כבר מכירה מתכונים למיונז סויה שמכינים לבד (ולא מכיל שום רכיבים משמרים מג'ייפים), אז בכלל אפשר לנסות להכין את הפיצה המושלמת. תודה!

        • אורי הגיב:

          תודה רבה 🙂 אכן, חלף המון זמן וברור שאני מכינה מיונז טבעוני בבית.. אז בהחלט זו אופציה עדיפה. גם גבינת קשיו יכולה להיות אופציה נהדרת לפיצה.

  7. משה הגיב:

    איכססססססס

  8. גבי ש. הגיב:

    בצק פיצה טעים (קיצור דרך): מבקשים בחנות "בונז'ור", או במחלקת הלחמים בסופר, בצק של בגט לא אפוי. הם מחזיקים את זה קפוא, ולפעמים יש להם בצק מופשר. הם ישמחו למכור את זה, במחיר של בגט רגיל.

    בבית מפשירים את הבצק ומרדדים לעיגול. ממשיכים כרגיל…

    בהצלחה 🙂

  9. עידו שחם הגיב:

    נראה טוב! אנסה את זה בהזדמנות, בהחלט מתגעגע לפיצה. אני הייתי מכור של טוני וספה.

    בהרצאה של גארי יורופסקי הוא ממליץ על מוצרי תחליף טבעוניים שהוא אוהב, ואת הפיצה שהוא ממליץ עליה מיבאים לארץ. ניסיתי אותה והיא לא רעה בכלל, אם כי מז'אנר הפיצה מקפיצה.

    כשהייתי בלוס אנג'לס לעומת זאת, ידידה חדשה הזמינה אותי לפיצריה טבעונית באזור אקו פארק ופשוט ליקקתי את האצבעות.

  10. דינה הגיב:

    מעניין אותי, איך "גבינה" מאגוזי קשיו מגיבה לחום, אם מישהו ניסה?
    הייתי מאוד רוצה להכין לעצמי פיצה טובה, ועם המעבר לטבעונות… לא קל למצוא.

  11. שיר לי הגיב:

    אהלן 😀
    תראו את זה..שמרי בירה…דרך להכין מספר סוגים של גבינות טבעוניות, יש שם מתכונים ואימפורמציה מצויינת (ככה זה נראה)…תהנו.
    http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=136568

  12. שירי הגיב:

    נשמע נהדר!

    מוכרחה לחלוק! בתחילת הדרך הייתי מכינה פיצות גם מטורטיות אבל עם שתי שכבות (או חצי פיצה מטורטיה מקופלת) כאשר בין השכבות מורחת טיפונת שמן והמון שמרי בירה. זה משדרג את ה"בצק" בקלות =]

  13. בשמת בלומנר הגיב:

    לא מצוין במתכון בכמה טורטיות יש להשתמש.

    • אורי הגיב:

      היי בשמת, נכון – כי אין כאן ממש מתכון אלא יותר רעיון 🙂 צנצנת רוטב עגבניות וצנצנת מיונז טבעוני יספיקו ללא מעט פיצות – נניח 15 טורטיות.

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games