טיפ השבוע: כך תכינו פיצה טבעונית לעצלנים

27 תגובות לפוסט

  1. אהלן,

    אפשר גם פשוט, גם טעים וגם בריא

    מוכרים גם גבינה צהובה טבעונית, אבל כגבינה, הכי פשוט, טעים ובריא זה בבלנדר אגוזי קשיו או מקדמיה (רצוי לא קלויים – יותר בריא) עם מים.

    רסק עגבניות/קטשופ: לטחון בבלנדר עגבניה, עגבניות מיובשות ותמרים (אם רוצים מתוק).

    http://healthy.org.il/node/57

  2. רני הגיב:

    היי אורי..
    את מיונז השיזן הזה אין בעדן (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי) למרות שיש להם מוצרים אחרים שלהם.. יודעת אולי איפה ניתן להשיג?

    • אורי הגיב:

      בודקת וחוזרת עם תשובה. אגב, אם יש מוצרים אחרים – אפשר ורצוי לבקש שיביאו לסניף, כי המפיץ במילא מגיע לשם.

  3. ליסה הגיב:

    בהחלט ינוסה בקרוב, תודה. אבל – אורי, החשק הכי היסטרי שלי, כמי שטבעונית כמה שנים, הוא רוגלעך… יש מצב שאת מדרדסת לזה גרסה טבעונית שווה? גם שבלולי קינמון יתקבלו בברכה (:

  4. חציטבעונית הגיב:

    ובאותו עניין.. אולי תוכלי לעזור (הנה אני מאתגרת אותך). אכלתי פעם אצל איטלקייה "אמיתית" פיצה מ-ה-מ-מ-ת, דקה דקה ועליה מעין פירה תפו"א (התפו"א היו מעוכים ומסודרים על הבצק במעין תלוליות. לדעתי, הבסיס היה שמן זית ונטול חמאה אבל אין לי דרך לדעת. מבחינתי זו הייתה ה-פיצה של חיי (מישהו אמר פולניה? מכחישה כל העדפה אתנית על רקע תפוחי אדמה..)
    תודה!

    • אורי הגיב:

      מעניין חצי, אני אברר את נושא הטופינג הזה, יש פיצות עם תפוחי אדמה אבל את מתארת כאן איזה שהוא פירה.. נותנת לי בהחלט רעיון! :mrgreen:

  5. אנה הגיב:

    היום מצאתי גבינה טבעונית, שבאמת נמסה!
    בבודהה בורגר ברעננה מוכרים לפי משקל גבינה טבעונית, קשה וטעימה, עם טעם ממש עשיר שמזכיר קצת צ'דר. הגבינה נמסה!!! קניתי 250 גרם ושילמתי 14 שקל. שווה לדעתי 🙂 :mrgreen:

    • אורי הגיב:

      היי אנה, אני חושבת שזאת הגבינה שניסיתי – היא לא רעה בכלל אבל לא ממש נמסה לי.. אולי שווה לנסות שוב בהזדמנות. בכל מקרה גם מבחינת הילד, הסויונז לוקח 😛

  6. אלף הגיב:

    אורי, ברור שאין בסויונז כולסטרול – כולסטרול יש רק במוצרים מן החי (וגם הגוף שלנו כמובן מייצר כולסטרול כי יש לנו צורך בו) ולכן אם זה טבעוני זה ברור שלא יכול להיות בזה כולסטרול.

    כמי שמתעסקת עם תזונה קצת מרגיז אותי שדוחפים "ללא כולסטרול!" על כל מוצר כשזה ברור שלא יכול להיות שם כולסטרול כי אין שומן מן החי במוצר וגם כאילו אם אין כולסטרול – פתרנו את כל הבעיות של המוצר (מה עם סוכר? נתרן? סולפיט? חומרי טעם/ריח/צבע מלאכותיים? שומן צמחי מוקשה?) – לא אומרת את כל זה על הסויונז כמובן (לא מכירה את המוצר) רק מנצלת את הבמה קצת לאוורר תסכולים… מקווה שאת סולחת.

    • אורי הגיב:

      אלף, ברור שאני סולחת 😆 לעניין הערתך הנבונה – בדרך כלל הייתי מסכימה איתך ואני, כפי שאת ודאי שמה לב, כמעט ולא נכנסת בכלל לענייני תזונה. בכל אחד יעשה כמיטב הבנתו ויברר את בירוריו, אני רחוקה מלהיות מומחית או לייעץ בעניין הזה. הסיבה היחידה שכאן הדגשתי את נושא הכולסטרול והקלוריות היא בשל ההשוואה למיונז הביצים הרגיל. רוצה לומר – מי שאוהב מיונז, גם אם אין לו שום נגיעה לטבעונות, שווה לו מאד לבדוק את המוצר הזה. בשניהם יש אגב מיני תוספים ומייצבים, ככה שזה לא יהפוך להיות מוצר בריאותי או לא מעובד. פשוט עדיף בהרבה לעניות דעתי על המיונז ה"רגיל" מבחינה תזונתית.

      • חן הגיב:

        הי אורי,
        אחלה בלוג! טבעונית חדשה (בשלנית ואפיינית ותיקה עם תעודות שנתתי לעצמי) ונהנית מאד מהמתכונים ומהטיפים שלך. מאחר ועבר כבר המון מן אני מניחה שאת כבר מכירה מתכונים למיונז סויה שמכינים לבד (ולא מכיל שום רכיבים משמרים מג'ייפים), אז בכלל אפשר לנסות להכין את הפיצה המושלמת. תודה!

        • אורי הגיב:

          תודה רבה 🙂 אכן, חלף המון זמן וברור שאני מכינה מיונז טבעוני בבית.. אז בהחלט זו אופציה עדיפה. גם גבינת קשיו יכולה להיות אופציה נהדרת לפיצה.

  7. משה הגיב:

    איכססססססס

  8. גבי ש. הגיב:

    בצק פיצה טעים (קיצור דרך): מבקשים בחנות "בונז'ור", או במחלקת הלחמים בסופר, בצק של בגט לא אפוי. הם מחזיקים את זה קפוא, ולפעמים יש להם בצק מופשר. הם ישמחו למכור את זה, במחיר של בגט רגיל.

    בבית מפשירים את הבצק ומרדדים לעיגול. ממשיכים כרגיל…

    בהצלחה 🙂

  9. עידו שחם הגיב:

    נראה טוב! אנסה את זה בהזדמנות, בהחלט מתגעגע לפיצה. אני הייתי מכור של טוני וספה.

    בהרצאה של גארי יורופסקי הוא ממליץ על מוצרי תחליף טבעוניים שהוא אוהב, ואת הפיצה שהוא ממליץ עליה מיבאים לארץ. ניסיתי אותה והיא לא רעה בכלל, אם כי מז'אנר הפיצה מקפיצה.

    כשהייתי בלוס אנג'לס לעומת זאת, ידידה חדשה הזמינה אותי לפיצריה טבעונית באזור אקו פארק ופשוט ליקקתי את האצבעות.

  10. דינה הגיב:

    מעניין אותי, איך "גבינה" מאגוזי קשיו מגיבה לחום, אם מישהו ניסה?
    הייתי מאוד רוצה להכין לעצמי פיצה טובה, ועם המעבר לטבעונות… לא קל למצוא.

  11. שיר לי הגיב:

    אהלן 😀
    תראו את זה..שמרי בירה…דרך להכין מספר סוגים של גבינות טבעוניות, יש שם מתכונים ואימפורמציה מצויינת (ככה זה נראה)…תהנו.
    http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=136568

  12. שירי הגיב:

    נשמע נהדר!

    מוכרחה לחלוק! בתחילת הדרך הייתי מכינה פיצות גם מטורטיות אבל עם שתי שכבות (או חצי פיצה מטורטיה מקופלת) כאשר בין השכבות מורחת טיפונת שמן והמון שמרי בירה. זה משדרג את ה"בצק" בקלות =]

  13. בשמת בלומנר הגיב:

    לא מצוין במתכון בכמה טורטיות יש להשתמש.

    • אורי הגיב:

      היי בשמת, נכון – כי אין כאן ממש מתכון אלא יותר רעיון 🙂 צנצנת רוטב עגבניות וצנצנת מיונז טבעוני יספיקו ללא מעט פיצות – נניח 15 טורטיות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות