טופו ברוטב מולה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
הפעם גלגלתי את הטופו בתוך טורטיות, אבל אפשר בכיף להניח אותו על מצע של אורז לבן או מלא ואם רוצים, לגרד עוד טופו טרי מלמעלה. כמות המים והשוקולד תלויה בטעם ובסמיכות, כשהמטרה היא להגיע לרוטב סמיך למדי. כדאי מאד להכין תוספת קרירה כמו סלסת עגבניות טריות עם שום וכוסברה או גווקאמולי, שיאזנו קצת את הבערה.
חומרים ל 10-12 טורטיות:
2 חבילות (600 גרם) טופו, חתוך לרצועות
1 צנצנת (200 גרם) רוטב מולה
3 עגבניות בשלות, מגורדות
50-100 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
1-2 כוסות מים
1 בצל לבן, חצוי וחתוך לרצועות
2 כפות שמן זית
1-2 כפות שמן קוקוס (לא חובה)
מלח ים
להגשה:
טורטיות, שומשום קלוי
- בסיר רחב, מחממים שמן זית ושמן קוקוס, מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את רצועות הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 5-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב המולה, כוס מים ומעט מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה וללא מכסה 15-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
- מרכיבים את המנה ומגישים: טובלים את הטורטיה משני הצדדים ברוטב שבסיר וממלאים. ניתן גם להניח ממילוי הטופו והרוטב על גבי הטורטיה היבשה ולגלגל. מגישים עם סלסת עגבניות טרייה או עם גווקאמולי.