מצה בריי טבעונית אסייתית
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה. כך או כך, חלב הקוקוס משתלב כאן בטבעיות, כאילו ברחבי אסיה מטגנים מציות בפסח מדורי דורות.
חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות):
4-5 מצות
1 קופסא קרם קוקוס
3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט)
1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום
חופן גדול כוסברה קצוצה
חופן קטן נענע קצוצה
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ
מלח ים אטלנטי
שמן זית או שמן קוקוס לטיגון
- מניחים את קמח התירס וקרם הקוקוס בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.
- שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים כ-15 דקות עד לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, ניתן להוסיף כ-1/4 כוס מים (או חלב צמחי כלשהו) ולערבב.
- מחממים במחבת מעט שמן זית או שמן קוקוס (אפשר קצת מכל אחד). יוצקים את התערובת למחבת, משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב וכבר לא רואים ממש נוזלים מלמעלה (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).
- מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש. מעבירים את המצייה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.