פרחי כרובית בשום ירוק, מנגולד ולימון
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
בכלל תכננתי לעשות מהכרובית סיניה, אבל הירוק הירוק הזה של השום הטרי והמנגולד הבשרני פיתה אותי לכיוון לגמרי אחר. אל תתקמצנו על מיץ לימון טרי, במקרה הזה נדמה לי שאין דבר כזה יותר מדי.
חומרים ל-4 מנות:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
1 חבילה מנגולד
1 שום ירוק על גבעוליו (או 4-5 שיני שום יבשות, פרוסות דק)
1 פלפל חריף ירוק טרי, קצוץ דק (לא חובה)
מיץ טרי מלימון אחד (או יותר)
קליפת לימון מגורדת, החלק הצהוב בלבד
מלח גס אטלנטי
שמן זית
- שוטפים היטב את פרחי הכרובית ומבשלים אותם במים רותחים ומומלחים במשך כ-5 דקות (ניתן להוסיף מעט חומץ למים כדי לשמור על לובן הכרובית), עד שהכרובית מתרככת מעט, אך לא מבושלת לחלוטין. מסננים.
- מחלצים 4-5 שיני שום מראש השום הטרי ופורסים אותן דק. שוטפים היטב משאריות חול את הגבעול העבה דמוי הכרישה וקוצצים גם אותו. בוחרים גבעול ירוק רך ולא סיבי, שוטפים וקוצצים.
- שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין הגבעולים הלבנים לבין העלים הירוקים. את העלים קורעים בידיים לפיסות בגודל בינוני ואת הגבעולים קוצצים.
- יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה, מוסיפים את כל חלקי השום הקצוצים ואת הפלפל החריף ומאדים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומאדים כ-5 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך. מוסיפים את פרחי הכרובית המבושלים וממשיכים להקפיץ-לערבב כ-5 דקות נוספות, כך שהיא תתרכך אך תישאר נגיסה. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הכרובית לקערת הגשה. מפזרים קליפת לימון מגורדת, מערבבים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש עם מעט רוטב טחינה דליל.