עוגת פרג נימוחה
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פורים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
מתכון שקיבלתי מחברתי הטבעונית אבישג שהגיע אליה ישירות מאמא אביבה. העוגה הזאת היא גם פרווה, גם כשרה לפסח, גם טבעונית וגם כל כך קלה להכנה! אם תקפידו לרכוש פרג טחון טרי ולהחזיק אותו לא יותר מיום או יומיים עד ההכנה (במקפיא, כמובן), לא יהיה בה זכר למרירות המבאסת הרגילה. אפשר להפחית קצת סוכר ושומן ואפשר להוסיף לתערובת שברים של אגוזי מלך. מי שמעדיף אותה יציבה ויבשה יותר, יכול להוסיף אבקת שקדים.
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
2 כפות גדושות שמן קוקוס (אם הוא התגבש ממיסים אותו מעט בסיר קטן או במיקרו)
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
200 גרם (1 כוס) סוכר (רצוי סוכר דקיק, למשל "דק דק" של סוגת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת שקדים, טחונה דק
200 גרם (1/4 1 כוסות) פרג, טחון טרי (רצוי מחנויות התבלינים ולא מוצר ארוז)
230 גרם (1 כוס) רסק תפוחים טבעי, לא ממותק
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את השמנים עם הסוכר ותמצית הווניל בקערה. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הפרג ומערבבים בעדינות לקבלת תערובת אחידה ויבשה יחסית. מוסיפים את רסק התפוחים, מערבבים בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, רכה ואוורירית.
- יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או לתבנית אינגליש משומנת מעט באחד מסוגי השמנים ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי למדי (כשמכינים בתבנית אינגליש היא אמורה להישאר מעט לחה).
העוגה יצאה אפויה רק בחלק העליון כל היתר היה ממש רך
היי תמירה, מצטערת לשמוע.. כנראה שהיתה צריכה יותר אפייה, אולי בטמפרטורה נמוכה יותר ולאורך יותר זמן – יש הבדלים בין תנורים. בכל מקרה קחי בחשבון שמדובר בעוגה עדינה בעלת מרקם רך, פחות יציב מעוגות בחושות סטנדרטיות.