באונטי טבעוני
[סה"כ: 2 ממוצע: 2.5 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
את הבאונטי ניתן להכין בפורמות סיליקון. אפשרות נוספת היא לייצר אצבעות באונטי ללא תבנית – כמו שכתוב במתכון.
חומרים ל-20 יחידות:
200 גרם שוקולד מריר
2 תפוחי אדמה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס יבשים
4 כפות (80 מ"ל) שמן קוקוס ארומטי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לרבעים. מבשלים במים ללא מלח, עד לריכוך.
- מחממים מחבת יבשה. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומחממים תוך כדי מעיכה במזלג לפירה גס.
- מעבירים את הפירה למסננת דקה. באמצעות מצקת או כף עץ, מעבירים את הפירה דרך חורי המסננת לקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. אל תשכחו לאסוף את הפירה שנשאר מצידה התחתון של המסננת.
- מוסיפים לקרם תפוחי האדמה את הקוקוס ואבקת הסוכר ומערבבים היטב (בדרך זה ייראה כאילו הם מפרישים מים, זה מסתדר בהמשך).
- ממיסים 4 כפות שמן קוקוס ארומטי בסיר קטן, עד שהוא נוזלי וצלול. מסירים מהאש.
- מוסיפים את השמן ואת תמצית הווניל לתערובת הקוקוס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות, להתייצבות.
- מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר. משמנים את כפות הידיים בשארית שמן הקוקוס המומס שבסיר ויוצרים מהתערובת "אצבעות". מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים למקרר ל-5 דקות להתייצבות.
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).
- מוציאים את אצבעות הקוקוס מהמקרר וטובלים אותן בשוקולד המומס, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מוציאים מהשוקולד בעזרת מזלג או שני מזלגות, כך שיתרת השוקולד תזלוג חזרה לקערה. מניחים את האצבעות המצופות למגש עם נייר האפייה ומכניסים למקרר ל-30 דקות, עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה. אוכלים.
יופי של מתכון,יוצא ממש טעים,
תודה!
איזה כיף!