חטיף ביתי לכלבים מ-3 רכיבים
גם לילדים הפרוותיים שלנו מגיע ליהנות מחטיפים בריאים וטעימים! חיש קל הכנתי להם עוגיות כתומות, פריכות ומזינות שגם אתם יכולים לאכול
כל החיים שלי אני מגדלת כלבים. הכלבה הראשונה שלי שאני בקושי זוכרת היתה ג'ני. היא היתה פרא אמיתי שאכלה את הרגליים של הכסאות ושרטה את כל התקליטים של ההורים שלי. אחריה היו רקס ושוורץ ופיגי ושחיף וצ'יף ולילה ואובי ובדרך כמובן גם גידלתי כמה חתולים. כשהכרתי את אורן, קצת אחרי המעבר לטבעונות, עשינו איחוד משפחות של פרק ב' והפכנו להורים משותפים של באף, טאו ובלה, אליהם הצטרף לארי הקטן, נו, האח המשותף. תקופה ארוכה היינו עם ארבעה כלבים בדירה קטנה (זה לא כזה נורא כפארק הירקון הוא הגינה הכי קרובה לבית) עד שנפרדנו משני הראשונים והיום אנחנו עם בלה ולארי.
שואלים אותי המון לגבי מה שהכלבים שלנו אוכלים אז הנה התשובה המסודרת – הם אוכלים אוכל טבעוני. בשונה מבעלי חיים אחרים, כלבים הם אומניבורים, משמע יכולים בהחלט לחיות חיים בריאים וטובים עם תזונה צמחית. במקרה של בלה שלנו, שהיא כלבה רגישה ואלרגית לכל מה שזז, מזון מהצומח הוא סוג האוכל היחיד (וניסינו הכל, תאמינו לי) שהיא לא אלרגית אליו – בין היתר בגלל שהוא לא מכיל את כל הדברים הנוראיים שיש במזון מהחי, במיוחד זה שמשתמשים בו עבור בעלי חיים.
אבל חוץ מהמזון המוכן שהם אוכלים, גם לילדים הפרוותיים שלנו מגיע ליהנות ממאכלים נוספים – בשביל העניין והגיוון והפינוק וגם כדי לחזק אצלם התנהגויות חיוביות (זה קריטי במקרה של שני הפראים האלה!). אנחנו כל הזמן מחפשים בשבילם חטיפים טבעוניים, חוץ מירקות מבושלים וטריים שהם לפעמים מנשנשים (חשוב לבדוק מה מותר ומה אסור לכלבים), ועדיף שיהיו כמה שיותר בריאים וטבעיים. ממש לאחרונה מצאתי מתכון דומה לזה ברשת, עשיתי כמה התאמות ושינויים והתוצאה היא גם מזינה ובריאה וגם טעימה להם מאד מאד. נסו וספרו לי אם החמודים שלכם אהבו!
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
חטיף ביתי לכלבים מ-3 רכיבים
אם אתם מעדיפים, אפשר להכין את החטיף הזה עם קמח חומוס. אני השתמשתי בקמח עדשים, שגם משתלב בצבע הכתום של הדלעת. אז מה אם כלבים הם בכלל עיוורי צבעים!
שימו לב: חשוב לוודא שהכלבים שלכם לא אלרגיים לאף אחד מהרכיבים.
1/2 כוס דלעת מבושלת ומעוכה לפירה
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
1 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר להחליף בקמח חומוס)
+ מעבירים את כל הרכיבים לקערה ולשים היטב עד לקבלת בצק יציב ונוח. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות על תכנית טורבו.
+ מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ3-4 מ"מ. אם הבצק לא לגמרי נוח לרידוד ונדבק, מקמחים קצת גם את המערוך והבצק.
+ קורצים לעוגיות בעזרת קורצן או כמוני, פשוט חותכים לקוביות בגודל הרצוי – מאד נוח לעבוד עם גלגלת לפיצה.
+ מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר האפייה ואופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות יציבות – היזהרו לא לשרוף אותן (קרה לי בסיבוב הראשון, הן נאפות מהר).
סדנה חדשה! סדנת קציצות ולביבות טבעוניות – ההרשמה בעיצומה
גם לנו מגיע! מתכונים קלים לנשנושים טבעוניים טעימים:
קרקרים מהירים, פריכים וטעימים
עוגיות אמסטרדם שוקולדיות
כאילו עוגיות חמאה אבל יותר שוות!
תגיות: כלבים, חטיף לכלבים, איך מכינים חטיף לכלבים, חטיף ביתי לכלבים, חטיף טבעוני לכלבים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני