מתכון לחלה שתמיד מצליחה
ממש התחשק לי להכין חלה ואז נזכרתי בלחמניות ההמבורגר המעולות והרכות שאפיתי לא מזמן וחשבתי לעצמי, למה לא לקלוע את אותו בצק בדיוק לחלה? זה בדיוק מה שעשיתי
אני יודעת שזה קצת מצחיק להעלות על זה פוסט מיוחד, אבל לפעמים כל היצירתיות שנדרשת מאיתנו במטבח היא לקחת מתכון קיים ולהגיש אותו בצורה קצת אחרת. כל כך הרבה שבחים שמעתי על לחמניות ההמבורגר שאפיתי לא מזמן, כל כך הרבה אנשים הכינו אותן ואהבו ואז גם הגיעו תמונות של מי שכבר עשו אחד ועוד אחד והפכו אותן ללחם. ואז הגיע יום שישי ואמרתי לעצמי – אם הן טובות כלחמניות רכות וטעימות, אם הן עובדות כל כך יפה בתור כיכר לחם, למה שלא אקלע את הבצק שלהן לחלה?
הבצק הזה באמת ממש פשוט וידידותי גם למי שעדיין חושש מעבודה עם שמרים (בבקשה תנסו! אין אושר גדול מזה) שהייתי חייבת לנסות ומה אני אגיד לכם – זה עובד מצוין 🙂
מתכון לחלה טבעונית כמו שמכינים בבני ברק
מתכון ללחם דובדבנים
ואיך אפשר בלי פיתות
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
חלה טבעונית שתמיד מצליחה
הערות חשובות:
אם אתם רוצים חלה מתוקה ממש, פשוט הוסיפו עוד כף סוכר.
אם אתם רוצים שהיא תיראה ממש טוב, היזהרו מתפיחת יתר – הקיץ בפתח וכשחם הבצק תופח מהר יותר.
אפשר כמובן ללוש את הבצק בידיים.
אפשר להכין רק מקמח לבן שתהיה יותר רכה ומתוקה – ייתכן שתצטרכו להוסיף קצת יותר
חומרים לחלה אחת
לראש עיסה (להתססת השמרים):
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר דמררה
1 כוס מים חמימים
לבצק:
2 כפות סוכר דמררה (תוסיפו עוד כף אם אתם רוצים חלה יותר מתוקה)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין לבן
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח חיטה מלא כוסמין מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי:
1 כפית קורנפלור
1 כפית סילאן או סוכר חום
קורט מלח
1 כף מים רותחים
שומשום
+ מערבבים בקערת המיקסר (אפשר גם בקערה רגילה) שמרים, כפית סוכר וכוס מים חמימים. משהים למשך כ-5 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס ונוצרות בועות.
+ מוסיפים את יתר חומרי הבצק לפי הסדר: סוכר, קמח, שמן ומלח ולשים באמצעות וו לישה (או בידיים) במשך כ-5 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת נקייה ומשהים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו מעט להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק למלבן וחותכים אותו לשלוש רצועות שוות. מגלגלים כל רצועות לרולדה הדוקה וארוכה.
+ לחילופין אפשר לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולייצר מכל חלק גליל ארוך וצר (שימו לב שיהיו באותו אורך). מהדקים יחד את קצות הגלילים וקולעים לצמה. מהדקים גם את הקצה התחתון וטומנים את שני הקצוות מתחת לחלה.
+ מעבירים את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת נקייה. משהים במקום חמים למשך כ-30 דקות, להתפחה נוספת.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מערבבים בקערית או בכוס את חומרי הציפוי מלבד השומשום, לבלילה חלקה. מברישים בעדינות את החלה התפוחה ומפזרים שומשום.
+ אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהחלה זהובה ויציבה ונקישה על תחתיתה משמיעה צליל חלול.
הכנתם? בואו לספר לי באינסטגרם או בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: איך מכינים חלה טבעונית, חלה לשבת, חלה, חלה טבעונית, מתכון לחלה, איך מכינים חלה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מאפים
היי, בדרכ נהנית מאד מהמתכונים שלך, ממש אליפות. הפעם אכזבה, הבצק אכן דביק מאד ולא נוח לעבודה. התקשיתי לייתר צמה. בוודאי הטעם יהיה נפלא…….
היי עינת, מצטערת לשמוע! האמת שהכנתי אותה השבוע פעמיים ובאמת הבצק היה יותר דביק מהרגיל – זה מזג האוויר!! הוא מאד מאד משפיע על בצקים. צריך למזג היטב את הבית, חם ובעיקר לח מאד.. ולהוסיף קצת יותר קמח. אני הצלחתי בדרך הזו להתגבר על הבעיה ולקלוע חלות.
שלום אורי, חושבת שיעבוד גם עם קמח ללא גלוטן? תודה וחג שמח
היי ורד, אני לא בטוחה בכלל, יודעת שלחמים ללא גלוטן זה נושא קצת מורכב, ברובם משתמשים בביצים ויש לזה סיבה.. צריך לחקור את זה קצת יותר לעומק.
מתכון מ ד ה י ם! הכנו כבר כמה פעמים, פשוט מעולה!!!
איזה כיף לשמוע!!!
איזה כיף לשמוע!! שימחת 🙂
יצאה מושלם תודה רבה !!!
תענוג!!
באיזו תבנית לאפות? שטוחה או תבנית לחם?
היי ענת, בתבנית שטוחה 🙂
אפשר להחליף את הסוכר בסוכר לבן?
כן אין בעיה
הי, האם מתאים להכין את המתכון עם קמח כוסמין 70% מלא?
לדעתי כן, ייתכן שתצטרכי יותר או פחות מים, אז תשחקי קצת עם הכמויות עד שהבצק יהיה נוח וגמיש.
מתכון מצוין !!!
אני עובדת רק עם קמח כוסמין מלא. יש הנחיות מיוחדות ?
היי מירי, תודה! לא נראה לי שיש בעיה אבל סביר שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים. ייתכן שהחלה תתקבל מאד יותר דחוסה.