קולרבי אפוי במילוי לימוני של עלים אביביים
אני מאוהבת בקולרבי בכל צורות ההכנה שלו, אבל אין ספק שהמרנינה מכולן היא אפייה, שהופכת את הירק הכי קראנצ'י בערוגה לנימוח ומתקתק. את אחד המתכונים האהובים עלי ביותר עם הירק הנפלא הזה, אני מקדישה הפעם לארגון לקט ישראל
צילום: טל סיון-ציפורין, מתוך הספר המטבח הטבעוני שלי.
מזג האוויר של הימים האחרונים מוכיח שהגענו לקו התפר החמקמק שבין החורף לאביב. למי שעיקר התזונה שלו נשענת על ירקות, זוהי ללא ספק העונה הנפלאה מכולן – האדמה הרווייה במי גשמים מעניקה לנו ממש בימים האלה את מיטב התוצרת שלה, בדגש על ירקות שורש ועלים ירוקים, שהכי כיף לשחק איתם יחד במטבח. אמנם קולרבי הוא לא שורש אלא גבעול שהשתגע והפך לשמנמן במיוחד, אבל הוא משוייך בדרך כלל למשפחה הזו, אולי בגלל הפריכות הנהדרת שלו.
לפני שניגש למלאכה (לא תאמינו כמה קל להכין את המנה היפהפיה הזו) אני רוצה להקדיש את המתכון הזה לארגון לקט ישראל, שמקדיש את כל פעילותו להצלת תוצרת חקלאית ומזון בכלל, כדי להעביר אותו למי שזקוק לו באמת. לשם ההמחשה, רק מתחילת השנה הארגון הציל יותר מ-54 טון של קולרבי! בימים אלה, כשכל המסעדות והמלונות הפסיקו את פעילותם, נעצר גם זרם תרומות המזון לארגון החשוב הזה. כדי שהוא יוכל להמשיך לספק מזון לאלה שנתמכים על ידו, הארגון זקוק בימים אלה יותר מתמיד לעזרה שלנו כדי לרכוש מזון ומי שיכול לתרום מוזמן לעשות את זה ממש כאן. 140 ש"ח בלבד ואתם יודעים שיש מישהו שקיבל בזכותכם מזון טרי לשבוע שלם.
עוד מתכונים עם קולרבי:
קולרבי אפוי ממולא בקולרבי אפוי
קרפצ'ו קולרבי
ירוקים צרובים על קרם שורשים
קולרבי אפוי במילוי עלים אביביים
מנה ראשונה מפתיעה, מרהיבה וקלה להכנה, שתשטוף בצבע את שולחן החג. אתם כמובן מוזמנים לשלב את העלים העונתיים האהובים עליכם.
חומרים ל-8 מנות
8 קולרבי בינוניים, טריים וקלופים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
1/2 צרור תרד טורקי (או 1/2 קופסא גדולה עלי תרד), קצוץ
3-4 עלי מנגולד גדולים, קצוצים
3 עלי קייל גדולים, קצוצים
1 ראש שום ירוק עם הגבעול, קצוצים (החלקים הרכים בלבד)
חופן עלי שמיר, קצוצים
1 פלפל אדום קטן (אפשר קלוי), חתוך לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מניחים את הקולרבי הקלופים בקערה גדולה ומעסים בשמן זית ומלח ים מכל הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקולרבי רכים אך יציבים. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
+ מרוקנים בכפית או בכף פריזייאן את תוכן הקולרבי, כך שיהיו מוכנים למילוי. את התוכן שהוצאנו חותכים לקוביות קטנות.
+ מחממים מעט שמן זית בווק או במחבת גדולה. מטגנים מעט את השום הקצוץ ומוסיפים את קוביות הקולרבי. מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
+ מוסיפים שמיר, קוביות פלפל טרי או קלוי, מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת, לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים 1-2 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ ממלאים את הקולרבי בתערובת העלים, מגרדים מעליהם מעט קליפת לימון ומגישים. אם מכינים מראש – ניתן למלא ולהכניס לתנור ל 2-3 דקות צלייה בחום גבוה לפני ההגשה.
תגיות: מנה ראשונה, מנגולד, פסח, קייל, ללא גלוטן, מתכון לפסח, תרד, קולרבי
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות