קולרבי אפוי במילוי לימוני של עלים אביביים

אפריל 1, 2015 מאת:

מנה ראשונה מפתיעה, מרהיבה וקלה להכנה, שתשטוף בצבע את שולחן החג. אתם כמובן מוזמנים לשלב את העלים העונתיים האהובים עליכם.

חומרים ל-8 מנות

8 קולרבי בינוניים, טריים וקלופים
שמן זית
מלח ים אטלנטי

1/2 צרור תרד טורקי (או 1/2 קופסא גדולה עלי תרד), קצוץ
3-4 עלי מנגולד גדולים, קצוצים
3 עלי קייל גדולים, קצוצים
1 ראש שום ירוק עם הגבעול, קצוצים (החלקים הרכים בלבד)
חופן עלי שמיר, קצוצים
1 פלפל אדום קטן (אפשר קלוי), חתוך לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מניחים את הקולרבי הקלופים בקערה גדולה ומעסים בשמן זית ומלח ים מכל הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקולרבי רכים אך יציבים. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
+ מרוקנים בכפית או בכף פריזייאן את תוכן הקולרבי, כך שיהיו מוכנים למילוי. את התוכן שהוצאנו חותכים לקוביות קטנות.
+ מחממים מעט שמן זית בווק או במחבת גדולה. מטגנים מעט את השום הקצוץ ומוסיפים את קוביות הקולרבי. מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
+ מוסיפים שמיר, קוביות פלפל טרי או קלוי, מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת, לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים 1-2 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ ממלאים את הקולרבי בתערובת העלים, מגרדים מעליהם מעט קליפת לימון ומגישים. אם מכינים מראש – ניתן למלא ולהכניס לתנור ל 2-3 דקות צלייה בחום גבוה לפני ההגשה.

מנה ראשונה עונתית ויפהפיה. קולרבי במילוי עלים

מנה ראשונה עונתית ויפהפיה. קולרבי במילוי עלים

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות