קולרבי אפוי במילוי לימוני של עלים אביביים

אפריל 1, 2015 מאת:

מנה ראשונה מפתיעה, מרהיבה וקלה להכנה, שתשטוף בצבע את שולחן החג. אתם כמובן מוזמנים לשלב את העלים העונתיים האהובים עליכם.

חומרים ל-8 מנות

8 קולרבי בינוניים, טריים וקלופים
שמן זית
מלח ים אטלנטי

1/2 צרור תרד טורקי (או 1/2 קופסא גדולה עלי תרד), קצוץ
3-4 עלי מנגולד גדולים, קצוצים
3 עלי קייל גדולים, קצוצים
1 ראש שום ירוק עם הגבעול, קצוצים (החלקים הרכים בלבד)
חופן עלי שמיר, קצוצים
1 פלפל אדום קטן (אפשר קלוי), חתוך לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מניחים את הקולרבי הקלופים בקערה גדולה ומעסים בשמן זית ומלח ים מכל הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקולרבי רכים אך יציבים. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
+ מרוקנים בכפית או בכף פריזייאן את תוכן הקולרבי, כך שיהיו מוכנים למילוי. את התוכן שהוצאנו חותכים לקוביות קטנות.
+ מחממים מעט שמן זית בווק או במחבת גדולה. מטגנים מעט את השום הקצוץ ומוסיפים את קוביות הקולרבי. מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
+ מוסיפים שמיר, קוביות פלפל טרי או קלוי, מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת, לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים 1-2 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ ממלאים את הקולרבי בתערובת העלים, מגרדים מעליהם מעט קליפת לימון ומגישים. אם מכינים מראש – ניתן למלא ולהכניס לתנור ל 2-3 דקות צלייה בחום גבוה לפני ההגשה.

מנה ראשונה עונתית ויפהפיה. קולרבי במילוי עלים

מנה ראשונה עונתית ויפהפיה. קולרבי במילוי עלים

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games