פותחים אביב טבעוני: תבשיל אורז ירוק ויווני

9 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    היי:)

    המתכון נשמע מעולה! שתי שאלות:

    1. אם אני רוצה להשתמש באורז עגול רגיל ולא מלא, יש איזשהו שוני מבחינת כמות הנוזלים או משך זמן הבישול?

    2. אני רוצה להפוך את המנה לכשרה לפסח, אבל הרעיון של הפירורי לחם נשמע טוב, יש לדעתך תחליף טוב כשלפ לפירורי הלחם? חשבתי על קמח מצה טחון גס אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב…

    תודה!

    • אורי הגיב:

      כן – אורז עגול רגיל זקוק לזמן בישול קצר יותר (בערך חצי) ולמעט פחות נוזלים. הייתי מפחיתה קצת, מקסימום יהיה קצת יותר רוטב, זה לא מזיק.
      קמח מצה אולי יכול לעבוד אם תטחני אותו דק עם התבלינים ותקלי כמו שהצעתי. עוד אופציה זה לטחון נאצ'וס 🙂 מקמח תירס. או לחפש קורנפלקס כשר לפסח ולא ממותק ואותו לטחון.

    • יותם הגיב:

      לפסח הבא – נראה לי שממש יתאימו פה שקדים פרוסים שנקלו לדקה במחבת במקום פירורי הלחם.

  2. יעל הגיב:

    היי אורי,

    שאלה נוספת:)

    הכנתי את האורז והוא יצא טעים מאוד אבל אחרי שעה כשהתקרר הכל ממש נדבק וכל הנוזלים נספגו. בערב כשאני מחממת אותו, להוסיף עוד מים לדעתך? מה הדרך הכי טובה לחמם אותו בלי שיהפוך לעיסה דביקה אחת גדולה?

    תודה!

  3. סוני בנימין זיגדון הגיב:

    הכנתי והיה מאוד טעים, לא הוספתי את פירורי הלחם, הזכיר לי את האורז שאמא שלי ז"ל הייתה מכינה , רק עם תרד.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות