סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על סלטים? גם אני. אבל אז דנה הגיעה עם הסלט המעלף הזה, שבהתחלה נשמע לי קצת כמו קינוח ובסוף לא יכולתי להוריד ממנו את הכף.
חומרים ל-4 סועדים:
4 פלחים של פומלה, מופרדים לגושים ללא הקרום הלבן וללא גרעינים
1 תפוז מפולט (רק התוכן של הפלחים, ללא הקרום הלבן וללא גרעינים)
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
חופן אגוזי לוז קלויים (אפשר גם פיסטוקים, קשיו, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים)
30 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 כף מיץ תפוז
1 כפית סירופ אגבה (אפשר להחליף בסילאן או מייפל)
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בכוס.
- מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.