בורגול עם כרובית לימונית פריכה על חציל שרוף
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
המראה של המנה הזאת קצת מבולגן, אבל הטעם נפלא ושילוב המרקמים – הרך והחרוך של החציל עם הכרובית הקריספית החמצמצה – עושה את כל העניין.
חומרים ל-4 סועדים:
1 חציל בלאדי
1 כוס בורגול גס
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
לכרובית:
1 כרובית מחולקת לפרחים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית סילאן (או סירופ אגבה)
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, בצל ירוק, טימין)
3 כפות פירורי פנקו (פירורי לחם יפאניים)
חופן צנוברים
לסלט:
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק)
שמן זית, מיץ לימון
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
מעט טחינה (טחינה גולמית מעורבבת עם מים, מעט מיץ לימון ומלח)
- מכינים את הבורגול: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הבורגול ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים בגובה של 1 ס"מ מעל הבורגול, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הכרובית: מכניסים לקערה את שמן הזית, החרדל, הסילאן, קליפת הלימון, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים היטב, עד שכל הפרחים מצופים במרינדה. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים למעלה פירורי פנקו. מכסים בנייר כסף ואופים כ-20 דקות או עד שהכרובית מתרככת. מסירים את נייר הכסף, מוסיפים צנוברים וצולים עוד 10 דקות או עד להזהבה.
- מכינים את החציל: שורפים חציל מעל להבה פתוחה (דנה: "אין קיצורי דרך. תנור לא ייתן את הטעם המעושן הזה. מלכלך אמנם אבל שווה. אגב – נייר כסף על הכיריים פותר 80 אחוז מהבלגאן. עם 20 האחוזים הנוספים צריך להתמודד במוקדם או במאוחר. או לתת למישהו אחר.."). הרעיון הוא להניח את החציל בשלמותו על הלהבה הגדולה למשך כ-10 דקות, להפוך בזהירות בעזרת 2 כפות עץ או מלקחיים גדולים ולצלות כ-5 דקות נוספות. להעביר למסננת פלסטיק (לא מתכת) להגרת נוזלים.
- מכינים סלט עגבניות קטן מעגבניות, עשבי תיבול ושמן זית.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים את הבורגול המבושל בקערה עם הכרובית הצלויה וסלט העגבניות. מקלפים את החציל השרוף ומשטחים אותו על צלחת. מניחים עליו ערימה מהבורגול עם הכרובית ומזלפים למעלה טחינה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.