תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
שילוב הטעמים של המשמש המתוק והלימון הכבוש החמצמץ פשוט נפלא. ניתן להגיש את המנה כסלט חם, תוספת או לערבב אותה עם אורז לבן או מלא.
חומרים:
1 צרור גדול מנגולד, מופרד לעלים ולגבעולים, קצוץ
12 משמשים קטנים ובשלים, חתוכים לרבעים
3-4 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ, רצוי בפפריקה (ניתן למצוא בסופר במדפי הסלטים)
2 תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים או חופן קטן של צימוקים כהים
מיץ מ-1/2 לימון קטן
חופן שקדים פרוסים/צנוברים/קשיו קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
- מחממים במחבת רחבה את שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב, כדי שלא ייחרך. מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים למחבת את המשמשים, הלימון הכבוש והתמרים הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מניחים להתבשל כ-5 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון טרי ושקדים פרוסים, מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ניתן להגיש חם או לערבב עם אורז לבן או מלא.