מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק
רמת קושי
קל
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
למי שטרם התנסה בהכנת חמאת אגוזים בבית, מזומן כאן גן עדן של ממש – קלייה קצרה בתנור וטחינה במעבד מזון תייצר לכם חמאת בוטנים, קשיו, לוז.. כיד הדמיון הטובה עליכם. לבסיס הזה הוספתי תיבול עונתי ירוק, בדיוק מה שהבטטות צריכות כדי להשלים את טעמן המתוק. מומלץ להכין כמות כפולה ולהשתמש גם כממרח.
חומרים ל-12 בטטות:
12 בטטות קטנות, שטופות היטב על קליפתן
100 גרם אגוזי לוז טבעיים
1/2 זוקיני גדול, מגורד על פומפיה גסה
3 שיני שום + גבעול של שום ירוק, קצוצים (כשאין אפשר להסתפק ב 1-2 שיני שום יבש)
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
חופן קטן של עלי נענע טריים, קצוצים
שמן זית
מלח ים
להגשה:
מעט אגוזי לוז טבעיים קצוצים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט וקליפתם נפרדת בקלות.
- מגלגלים את האגוזים הקלויים בין כפות הידיים (אם הם חמים מאוד, ניתן להיעזר בנייר סופג) כדי להפריד את הקליפות. מעבירים את האגוזים הקלופים למיכל של מעבד המזון וטוחנים היטב עד לקבלת משחה סמיכה.
- מניחים את הבטטות השטופות על אותה תבנית וצולים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שהן מרככות לחלוטין.
- בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את שיני השום, גבעולי השום, הפלפל החריף והזוקיני המגורד במשך כ-5 דקות, לריכוך קל.
- מוסיפים את הירקות המטוגנים ואת הנענע הקצוצה לחמאת הלוז שבמעבד המזון ומעבדים עיבוד קצר (אפשר בכמה פולסים) לאיחוד. בשלב זה ניתן לשמור במקרר.
- מוציאים את הבטטות הרכות מהתנור וחוצים אותן לאורכן. ממלאים כל בטטה בחמאת הלוז, מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים ומגישים.