בולונז עדשים כתומות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
מנה מהירה, קלה להכנה, זולה ואהובה במיוחד על ילדים.
מי שרוצה יכול לוותר או להפחית את כמות רסק העגבניות ולהגדיל את כמות העגבניות הטריות, אבל מניסיון הרסק הוא חלק משמעותי מההתאהבות במנה. לקטנטנים בררנים מוותרים על כל המרכיבים המרגיזים (חריף, עלים ירוקים וכדומה), המנה עדיין תהיה עשירה בטעם ובחומרים מזינים ובריאים במיוחד. העדשים הכתומות מתבשלות במהירות שיא, אבל מי שרוצה לזרז את הבישול עוד יותר מוזמן להשרות אותן לפני הבישול למשך שעה במי ברז.
חומרים ל 8-10 מנות:
500 גרם עדשים כתומות, שטופות
1-2 בצלים, קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים, קצוץ (לא חובה)
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק (לא חובה)
3-4 גזרים, מגוררים
1 כף עלי תימין טריים (לא חובה)
3-4 עגבניות בשלות, מגוררות
1/2 1 קופסאות גדולות (260 גרם כל אחת) רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף סוכר
מלח, פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית
להגשה (לא חובה):
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
ואפשר גם שמרי בירה, אגוז ברזיל מגורר או גבינה טבעונית קשה
- יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים בצל, שום, צ'ילי וסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות לריכוך והזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את הגזר מגורר ואת התימין יחד עם העדשים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים עגבניות מגוררות, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. מכסים במים, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין והעדשים מתמוססות. מערבבים מדי פעם ואם צריך, ניתן להוסיף עוד מים.
- בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול ומגישים על פסטה או אורז. אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה.