פלפלים ממולאים בבורגול ועדשים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
נחת במטבחי חומר גלם חדש וכיפי במיוחד – בורגול חום. הוא לא מה שנקרא "בורגול מלא", אלא בורגול רגיל שמכינים מחיטה אדומה. יש לו צבע נהדר וטעם יותר עמוק ואגוזי משל הבורגול הלבן, וגם ערכים תזונתיים טובים. בארגז חיכו כאילו במיוחד בשבילו פלפלים אדומים טריים ועסיסיים וכל מה שנשאר לי זה לעוט בחדווה על ההזדמנות להניח ירקות ססגוניים ממולאים במרכז הצלחת, ולהגיש אותם לאורחים בתנועה מנצחת.
כן, אפשר למלא בתערובת כל מיני ירקות אחרים. כן, ברור שאפשר להשתמש גם בבורגול רגיל. וכן, זה יוצא טעים לאללה.
חומרים ל-10 מנות:
10 פלפלים אדומים גדולים
למילוי
1/2 1 כוסות בורגול חום, שטוף
3/4 כוס עדשים כתומות, שטופות
1 בצל קטן, קצוץ דק
3 שיני שום מגורדות דק
2 גזרים מגורדים גס
1 קישואים מגורדים גס
1/2 כוס שקדים טבעיים קצוצים גס
חופן צימוקים (בהירים, כהים, זרש או תערובת)
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
1 כפית אורגנו יבש
מעט קינמון
מעט הל טחון
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לרוטב
1 בצל קטן, קצוץ דק
כ-2 כפות (1 קופסא קטנה) רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
כ-3 כוסות מים רותחים
- מתחילים בהכנת המילוי: במחבת גדולה או בסיר רחב, מחממים שמן זית ומטגנים את השקדים הקצוצים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.
- מוסיפים שום כתוש ואת הגזר והקישוא המגורדים ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הבורגול והעדשים. מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים לתערובת את הצימוקים, את עשבי התיבול ואת התבלינים ומערבבים (כדאי להמליח את המילוי היטב). ממשיכים לטגן עוד דקה, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- יוצקים שמן זית לסיר רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש.
- מסירים את החלק העליון של כל פלפל ושומרים את ה"כובעים" בצד. מרוקנים את הגרעינים וממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול והעדשים עד 3/4 מגובהם, בלי לדחוס יותר מדי. מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר עם רסק העגבניות, בצפיפות זה לצד זה.
- יוצקים מים רותחים לסיר, סביב הפלפלים. בעזרת כף, מרטיבים מעט את המילוי שבתוך כל פלפל ברוטב שבסיר. מכסים כל פלפל ב"כובע" שלו ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהפלפלים רכים והמילוי מוכן. מגישים בתנועה מנצחת כמובן!
הי אפשר עדשים חומות (כמו של מגדרה במקום?) במקום כתומות?
היי יהודית, בהחלט ניתן רק שהייתי מבשלת אותן חצי בישול לפני מכיוון שהן זקוקות ליותר זמן ונוזלים כדי להתרכך.