לביבות תפוחי אדמה וגזר
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
חנוכה
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
המתכון שלי ללביבות חנוכה קלאסיות, אבל כמובן משודרגות.
הגזר והבצל תורמים גם מתקתקות וגם עסיסיות ללאטקס הקלאסיות וקמח העדשים נותן על הדרך אקסטרה ערכים תזונתיים. לנתרעים מטיגון הוספתי אופציה של אפייה, שיוצאת לגמרי לא רע.
חומרים לכ-20 לביבות:
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מקולפים ומגוררים גס
1 גזר גדול, מקולף ומגורר גס
2 בצלים בגודל בינוני, מקולפים, חצויים ופרוסים דק
2/3 כוס קמח עדשים כתומות
2 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן צמחי לטיגון
אפשרויות להגשה:
גבינת סויה רכה
טופו משי
מעט רוטב סויה בהיר
עגבניות טריות מרוסקות
בצל ירוק קצוץ
- מניחים את תפוחי האדמה במסננת וסוחטים היטב מנוזלים. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הגזר, בצל, קמח עדשים, שום כתוש, מלח ופלפל. נין להוסיף עוד קצת קמח עדשים במידת הצורך.
- יוצקים למחבת רחבה שמן לטיגון, כך שיכסה את כל התחתית שלה בשכבה דקה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצרים מהתערובת לביבות בעובי 1-2 ס"מ ומטגנים כ-3 דקות, להזהבה. הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר הלביבות.
- אם מעדיפים לאפות את הלביבות: מחממים תנור ל 180-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
- מניחים את הלביבות על נייר האפייה, מברישים או מזלפים שמן זית מלמעלה ואופים 10-15 דקות, עד שהלביבות מזהיבות ומתייצבות.
- מעבירים את הלביבות לצלחת הגשה, יחד עם תוספת קרירה לבחירתכם: גבינת סויה רכה, טופו משי טחון עם מעט רוטב סויה או עגבניות טריות מרוסקות. מפזרים בצל ירוק קצוץ מלמעלה ומגישים.