בצלים ממולאים באורז ועגבניות ברוטב סילאן ולימון
[סה"כ: 4 ממוצע: 2.8 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
הבצלים הממולאים והמקורמלים משתכשכים ברוטב חמוץ-מתוק נהדר. שימו לב שאין כמויות מדויקות של סילאן ולימון – מצאו את האיזון האישי שלכם בין המתוק לחמוץ ואל תשכחו לטעום בסוף ולתקן את התיבול לפי טעמכם.
חומרים ל-4 מנות:
8 בצלים לבנים גדולים
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כוס אורז בסמטי
1 עגבנייה קצוצה דק
כ-2 כפות סילאן (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)
מיץ לימון סחוט טרי
מלח דק, סוכר חום
שמן זית
- חורצים את הבצלים לאורך עד לליבה (שומרים על השורש מחובר). מניחים אותם בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה למשך 30-40 דקות (תלוי בגודל הבצלים), עד שהבצלים מתרככים מעט אך צורתם נשמרת. מוציאים אותם מהמים ומניחים להצטנן.
- מכינים את המילוי: מניחים את האורז בקערה ומוסיפים עגבניות, פטרוזיליה, שמן זית, מלח, מלח לימון (מעט) וסוכר.
- ממלאים את הבצלים: מפרידים את הבצלים לגלדים בודדים וממלאים אותם במעט אורז (לא יותר מדי, כי האורז תופח בבישול). מגלגלים את הגלדים לצורת גליל, סוגרים ומהדקים.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות מכל הצדדים עד שהם משחימים מעט. מתבלים במעט סוכר, סילאן ומלח, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כשעתיים מעל להבה נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והבצלים מתרככים לחלוטין.
- מסירים מהאש, מוסיפים מעט מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.