אורז בעשבי תיבול
[סה"כ: 1 ממוצע: 1 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
אורז ירוק וחגיגי עם אורז בסמטי ארוך ודקיק, תועפות עשבי תיבול ושקדים קלויים שמוסיפים לו פריכות מתפצפצת.
חומרים ל 4-6 מנות:
2 כוסות אורז בסמטי
1 כרישה פרוסה דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 3 כוסות מים רותחים
מלח
שמן זית
להגשה:
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים, קלויים
- שוטפים היטב את האורז במסננת, עד שמי השטיפה צלולים. מעבירים לקערה ומשרים למשך 10-20 דקות. מסננים היטב.
- מחממים מעט שמן זית בסיר ומאדים בו את הכרישה במשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת ושקופה (אפשר לתת לה להשחים מעט). מוסיפים את האורז ואת עשבי התיבול, ממליחים, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר היטב (אפשר גם עם מגבת) ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהאורז מתרכך אך לא הופך לעיסתי. אם המים נגמרים לפני תום הבישול, אפשר להוסיף עוד מעט מים רותחים. בסיום הבישול, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות לפחות.
- מפרידים את גרגירי האורז בעזרת מזלג ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בשקדים קלויים.