סלט חסות ים וחסות יבשה בויניגרט אבוקדו והדרים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
אם כבר קוראים לאצות האלה חסה – למה לא לשדך אותן לחסה? סלט שכולו טעמים ירוקים בניחוח עונתי של הדרים. את הסלט מומלץ להגיש בתוך קערית של עלה חסה עגולה מזן אייסברג, אבל מי שמעדיף יכול לקרוע גם אותה ולהוסיף לקערה מרכזית.
חומרים:
1/2 ראש חסה ירוקה מסולסלת, שטופה וקרועה ביד
1/2 ראש חסה אדומה מסולסלת, שטופה וקרועה ביד
1 ראש חסה אייסברג, שטופה ומופרדת ל"קעריות" עלים
כ-70 גרם (כ-1/2 כוס דחוסה) אצות ירוקות טריות, קצוצות גס
1 אשכולית אדומה, מפולטת לפלחים (ללא הציפוי הלבן)
חופן אפונת ווסאבי
חופן נבטי חמניה
לוויניגרט:
1 אבוקדו קטן בשל
1 שן שום קצוצה
1/3-1/2 כוס שמן אבוקדו עדין (אפשר גם שמן זית)
מיץ מלימון קטן אחד
מיץ מתפוז קטן אחד
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
+ מכינים את הוויניגרט: מניחים את כל חומרי הוויניגרט חוץ מהשמן במיכל מעבד המזון ומרסקים לתערובת חלקה. תוך כדי עיבוד מוסיפים את השמן בזילוף, עד שמתקבל קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. תתקבל כמות גדול יותר מזו הדרושה לסלט – ניתן לשמור במקרר במשך מספר ימים.
+ מניחים בקערת ערבוב את קרעי החסות המסולסלות ואת האצות, מוסיפים 2-3 כפות מוויניגרט האבוקדו ומערבבים עד שהעלים עטופים ברוטב (רצוי באמצעות הידיים, בתנועות עדינות).
+ מניחים מעט מהסלט בכל "קערית" חסה אייסברג ומוסיפים כמה פלחי אשכולית, אפונת ווסאבי ונבטי חמנייה. מגישים מיד.