קולרבי אפוי במילוי לימוני של עלים אביביים
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
מנה ראשונה מפתיעה, מרהיבה וקלה להכנה, שתשטוף בצבע את שולחן החג. אתם כמובן מוזמנים לשלב את העלים העונתיים האהובים עליכם.
חומרים ל-8 מנות:
8 קולרבי בינוניים, טריים וקלופים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
1/2 צרור תרד טורקי (או 1/2 קופסא גדולה עלי תרד), קצוץ
3-4 עלי מנגולד גדולים, קצוצים
3 עלי קייל גדולים, קצוצים
1 ראש שום ירוק עם הגבעול, קצוצים (החלקים הרכים בלבד)
חופן עלי שמיר, קצוצים
1 פלפל אדום קטן (אפשר קלוי), חתוך לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כף ממרח לימון כבוש (לא חובה)
1/3 כוס צנוברים קלויים
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מניחים את הקולרבי הקלופים בקערה גדולה ומעסים אותם בשמן זית ומלח ים מכל הצדדים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקולרבי רכים אך יציבים. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
- מרוקנים בכפית או בכף פריזייאן את תוכן הקולרבי כדי להכין אותם למילוי. חותכים את התוכן שהוצאנו לקוביות קטנות.
- מחממים מעט שמן זית בווק או במחבת גדולה. מטגנים מעט את השום הקצוץ ומוסיפים את קוביות הקולרבי. מוסיפים את העלים הירוקים וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
- מוסיפים שמיר, קוביות פלפל טרי או קלוי, מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת, לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים 1-2 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את הקולרבי בתערובת העלים, מגרדים מעליהם מעט קליפת לימון ומגישים. אם רוצים להכין מראש, אפשר למלא את הקולרבי ולהכניס לתנור ל 2-3 דקות צלייה בחום גבוה לפני ההגשה.