מתכון וידאו: סלט קוסקוס קיצי עם מנגו, דלעת ועשבי תיבול
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
כשאני חושבת על מתכון, הרבה פעמים אני חושבת בצבעים – זה בדיוק מה שקרה לי עם המתכון הזה. רציתי להכין סלט קיצי עם קוסקוס מלא, והדימיון שלי מיהר למלא אותו בגוונים כתומים – מצד אחד דלעת צלויה מתקתקה ומצד שני, מנגו קריר שעכשיו נמצא בשיא העונה. יחד עם מלא עשבי תיבול וצנוברים, קיבלתי בדיוק את מה שרציתי. מי שרוצה פאנץ' של חריפות, מוזמן להוסיף גם פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק.
חומרים:
1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת", מוכן לפי ההוראות שעל האריזה
1 דלורית/דלעת רגילה/דלעת יפאנית, חתוכה לקוביות
2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
חופן צנוברים קלויים
3-4 ענפי טימין טריים
למשרה:
2-3 כפות חומץ בלסמי
2-3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס
לתיבול:
מיץ מ-1 לימון
קליפה מגורדת מ-1 לימון
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את קוביות הדלעת בקערה עם חומרי המשרה, ומערבבים עד שכל הקוביות עטופות היטב. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל הדלעת כמה ענפי טימין. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות, עד שהקוביות רכות אך עדיין נגיסות.
- מערבבים את הקוסקוס המוכן עם קוביות הדלעת הצלויות והמנגו הטרי בקערת הגשה גדולה, ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והצנוברים. מתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.