בצלים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
תבשיל נפלא, מלא טעם ועסיסי של ממולאים חגיגיים. אצל חמדה יש שאוהבים אותם יבשים ויש שמעדיפים עם הרבה רוטב. שימו לב שהאורז שותה את הנוזלים, והוסיפו במידת הצורך.
חומרים ל 6-8 סועדים:
5 בצלים עגולים בינוניים
למילוי:
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל גדול, קצוץ
2 עגבניות קצוצות
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן כוסברה, קצוצה
5 גבעולי סלרי, קצוצים
1/4 שורש סלרי מגורד בפומפיה
1/4 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה
4 כפות שמן קנולה
לרוטב:
1/2 1 כוסות פירות יבשים: חמוציות, משמשים, שזיפים
3 שיני שום פרוסות
חופן עלי נענע
4-5 כוסות ציר ירקות עשיר (אפשר להחליף במרק עוף פרווה)
1 קופסא (250 גרם) רסק עגבניות
1/4 כוס רכז רימונים
1/4 כפית מכל תבלין: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, חווייג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה
1 כפית סוכר
- מכינים את הבצלים: חורצים את הבצלים למילוי עד למרכז באמצעות סכין חדה ומניחים אותם בסיר. מכסים את הבצלים במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל אותם כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך ונפתחים. מסננים ומצננים. מפרידים את הבצלים לגלדים (הם יישלפו בקלות אחד-אחד). למילוי, משתמשים רק בגלדים הגדולים.
- מכינים את המילוי: משרים את האורז כשעה במים, שוטפים ומסננים. מניחים בקערה.
- מחממים 4 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה (5-10 דקות). מסירים מהאש ומוסיפים לאורז יחד עם השמן שספג את טעמי הבצל.
- מוסיפים לאורז את העגבניות ועשבי התיבול הקצוצים ואת הסלרי המגורד. מתבלים במלח, פלפל, חווייג' ופפריקה ומערבבים היטב.
- ממלאים את הבצלים: ממלאים חצי מכל גלד של בצל בתערובת האורז ומגלגלים לפי צורתו הטבעית של הבצל. מניחים את הגלדים הממולאים בסיר רחב ושטוח, כך שתתקבל שכבה שטוחה ומהודקת של ממולאים.
- מפזרים מעל הבצלים את עלי הנענע, פרוסות השום ואת הפירות היבשים. מניחים מעל לשכבת הממולאים צלחת הפוכה חסינת אש וקטנה מקוטר הסיר, כדי לוודא שהבצלים לא נפתחים בבישול.
- מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את הציר עם רסק העגבניות, רכז הרימונים, מלח, פלפל גרוס, חוויג' למרק, פפריקה מתוקה וחריפה וכפית סוכר.
- יוצקים את מרבית הרוטב לסיר מעל הצלחת שמכסה את הממולאים ומשאירים מעט בצד. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעתיים, עד שהממולאים מוכנים. מדי פעם בודקים ומוסיפים רוטב במידת הצורך.