"סטייק" טמפה מזוגג על תבשיל כרוב סגול ותמרים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
אם עוד לא גיליתם את חומר הגלם האינדונזי המופלא הזה, עוטו על המשימה. יש שנרתעים מטעמה האגוזי-מיושן, אבל שווה לתת לה צ'אנס פעם נוספת. עובדה, אני התאהבתי.
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילה (250 גרם) טמפה, מופשרת
שמן זית
לזיגוג:
1 כף סילאן
1 כף שמן זית
1 כף חרדל
1/4 כוס יין לבן יבש
1 שן שום מגורדת
1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
לתבשיל כרוב:
1 כרוב סגול קטן, פרוס דק
1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס לרצועות דקות
10 תמרי מג'הול טריים, מגולענים וקצוצים
1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס מים
חופן קטן עלי טרגון טריים
מעט קינמון, מעט ציפורן טחון
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
1/2 כוס צנוברים, קלויים על מחבת יבשה
חופן פטרוזיליה קצוצה
- מכינים את תבשיל הכרוב: בסיר רחב, מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל בפרוס במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים וממשיכים לאדות כ-10 דקות נוספות, עד שהכרוב מתרכך וצבעו מעמיק.
- מוסיפים את יתר חומרי התבשיל ומערבבים. מקטינים את הלהבה, מכסים ומניחים להתבשל 30-40 דקות, עד שהכרוב רך אך עדיין מעט נגיס. מסירים מהאש ושומרים בצד.
- מכינים את הטמפה: חוצים את גוש הטמפה לרוחב, כך שיתקבלו שתי פרוסות (אם רוצים פרוסות דקות ועדינות יותר, אפשר גם לחתוך לשלושה). חותכים את הפרוסות לרצועות או למשולשים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הטמפה משני הצדדים להזהבה קלה.
- מניחים בקערית את כל חומרי הזיגוג, מערבבים ויוצקים למחבת. מנענעים את הטמפה ברוטב ומטגנים כ-2 דקות. הופכים וממשיכים לטגן למשך 2-3 דקות נוספות, עד שכל הנוזל נספג והזיגוג נצמד לטמפה.
- מניחים מתבשיל הכרוב על צלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה, מוסיפים את נתחי הטמפה ומגישים.