פרש רולס ורטבים – FRESH ROLLS
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
פרש רולס (מנה אחות לאגרולס המטוגנים) היא אחת המנות מהמטבח האסייאתי שהכרתי פה ואני מאוד אוהב, במיוחד אני אוהב את הגרסא הויאטנמית שלה הכוללת עלה מנטה מיוחד. בגרסא הטבעונית, הפרש רולס הם בעצם ניירות אורז שעוטפים אטריות אורז עם ירקות, טופו ועשבי תיבול. את הפרש רולס מגישים בדרך כלל ליד רוטב חמאת בוטנים או רוטב חמצמץ-חריף אחר.
הפרש רולס הם חגיגה לחוש הטעם והראייה. הם צבעוניים ואסתטיים. הם מרעננים ומשביעים. והם רכים וקראנצ'ים. אבל הכי חשוב, לא צריך להיות שף על מנת להכין אותם. בקיצור, זאת מנה כמעט מושלמת.
חומרים:
ניירות אורז עגולים לגלגול הרולים – אלו ניירות אורז שקופים בקוטר של לפחות 15 ס"מ.
אטריות אורז דקות – לשים בקערה, לכסות במים רותחים, לכסות במכסה ולסנן אחרי 10 דקות.
ירקות חתוכים לרצועות או מגורדים כגון: גזר, בצל ירוק, מלפפון, גמבה, אבוקדו, חסה מכל סוג שהוא ( או כמה סוגים), נבטים ועוד.
משהו בשרני כגון פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות, רצועות טופו אפויות, רצועות סייטן ועוד.
עשבי תיבול – עלי בזיליקום, עלי נענע, כוסברה.
וויאטנמי שנותן קראנצ'ינס למנה: עלי אגרול מגולגלים ומטוגנים.
שומשום שחור/לבן.
אף אחד מהמצרכים של המילוי אינו חובה. עם הזמן תמצאו את השילובים שיותר מוצאים חן בעינכם.
אופן הגלגול:
יש המון שיטות שונות לגלגול פרש רולס, וניתן לצפות בכולם ביוטיוב. אם ברצונכם לעשות רולים עבים אשר לא נקרעים בקלות, מומלץ לגלגל בדרך הבאה:
לוקחים קרש חיתוך גדול.
- מרטיבים את דף האורז במים חמימים תחת הברז במשך כ-10 שניות ומניחים על קרש החיתוך – הדף לא יהיה רך לגמרי. מרטיבים עוד דף אורז תחת הברז באותה הצורה ומניחים אותו כששליש עד חצי ממנו מכסה את דף האורז הראשון.
- עכשיו מניחים את המילוי באופן שיכסה כמעט את כל דף האורז הראשון שהנחנו: חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, טופו/פטריות, אטריות אורז וכן הלאה.
- מקפלים את נייר האורז התחתון ועם האצבעות, תוחבים את המילוי מתחת לקיפול.
- מקפלים את שני הצדדים.
- ממשיכים לגלגל באופן הדוק עד הסוף.
רוטב ג'ינג'ר-ליים
מיץ משני ליים
קליפת ליים מגורדת
1 כף סירופ מייפל או אגבה
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר בפומפיה דקה
כפית רוטב סויה או תמרי (רוטב סויה ללא גלוטן)
כוסברה קצוצה
בצל ירוק קצוץ
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
מעט מלח לפי הטעם
אופן ההכנה: לערבב היטב את הליים, המייפל, הג'ינג'ר והסויה עם מטרפה או בבלנדר, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
רוטב חמאת בוטנים מסורתי
¼ כוס חמאת בוטנים
½ כוס חלב סויה
½ כפית סירופ תמרינדי – או שתי כפיות מיץ לימון – או שני ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק דק.
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית רוטב סויה או תמרי
2 רצועות של פלפל גמבה (לא חובה)
פלפל אדום גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה: טוחנים הכל בבלנדר.
היצירתיות הגדולה מגיעה עם התאמות הצבעים והטעמים. החיתוך באלכסון או סתם ישר במרכז. הנה מספר תמונות לשטוף את העיניים, כבר אמרתי שזה מצטלם יפה?