מרק סלק קטיפתי
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
אל הסלק חיברתי את הנגטיב שלו – הלפת הלבנה והתפוחה, שגם היא בימים אלה כבר בשיאה. אם רוצים יותר מתוק, הולכים לכיוון הסילאן, רכז רימונים יעיף אתכם לכיוון החמצמץ ושילוב של השניים – תענוג צרוף. שחקו עם הכמויות לפי הטעם.
חומרים ל-4-6 מנות:
2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 לפתות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל לבן או סגול, חצוי ופרוס גס
2-3 שיני שום
1-2 כפיות זרעי כוסברה, כתושים במכתש ועלי
4 זרעי הל שבורים מעט (אפשר להחליף ב 1/2 כפית הל טחון)
1/2 צרור כוסברה
2-3 ענפי סלרי
2-3 עלי דפנה
לימון פרסי שחור או בהיר (לא חובה, לחובבי הז'אנר)
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רכז רימונים (לא חובה)
1 כפית סילאן (לא חובה)
מעט שמן זית
כ-1/2 1 ליטר מים
להגשה:
כוסברה או עירית קצוצה
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וקולים את זרעי ההל והכוסברה במשך כדקה, עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את פרוסות הבצל ושיני השום ומאדים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט והבצל הופך שקוף. מוסיפים את קוביות הסלק והלפת ומאדים 2-3 דקות נוספות.
- מניחים על גבי הירקות את הכוסברה וענפי הסלרי ומוסיפים את עלי הדפנה. יוצקים מים כך שיעלו מעט מעל קו כיסוי הירקות, מתבלים במלח ים ובפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כשעה, עד שהירקות רכים לחלוטין.
- מוציאים מהסיר את ענפי הסלרי, צרור הכוסברה, זרעי ההל, עלי הדפנה והלימון. מרסקים את יתר תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, עד שמתקבל מרק סמיך וקטיפתי. מוסיפים מעט רכז רימונים ומעט סילאן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעטרים בעלי כוסברה קצוצים ומגישים.