מחבת עגבניות
שף בני ליפשיץ
הזדמנות לחגוג את המגוון הנהדר של עגבניות מקומיות, שהתרחב כל כך בשנים האחרונות. והשום הירוק, נו, מדובר בעשב התיבול המושלם, שהבעיה המרכזית שלו היא עונתו הקצרה מדי.
חומרים למחבת ל-2 סועדים
1 עגבניה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות
6 עגבניות שרי תמר אדומות, חתוכות לקוביות
6 עגבניות שרי תמר צהובות או חומות, חתוכות לקוביות
2 שיני שום, פרוסות דק
1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 גבעולי שום ירוק, קצוץ דק
שמן זית
מלח ים
1/3 חלה קרועה לנתחים
+ מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית.
+ מניחים את השום הירוק הקצוץ במכתש יחד עם מעט שמן זית ומעט מלח ים וכותשים בעזרת העלי, עד לקבלת עיסה ירקרקה דמוית פסטו (אפשר להגיע לתוצאה דומה בעזרת קיצוץ ומעיכה ממושכים עם סכין).
+ יוצקים שמן זית למחבת קרה ומניחים בה את טבעות הפלפל החריף. מאדים 2-3 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהפלפל מתחיל לשנות את צבעו ולהבהיר. מוסיפים את פרוסות השום ומאדים 20-30 שניות נוספות.
+ מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות וממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב עדין בעזרת כף עץ, כך שחלק מהעגבניות יתרככו לחלוטין וחלקן יישארו מעט "חיות".
+ מניחים את נתחי החלה על תבנית ומכניסים אותה לתנור כך שתהיה קרובה לגריל העליון. צולים את החלה במשך 2-3 דקות, עד שמתקבלת שכבה חיצונית פריכה וזהובה.
+ טובלים כל נתח חלה במחית השום הירוק ומניחים בתוך המחבת. מגישים מיד ואוכלים ב"ניגוב" ישירות מהמחבת.
תגיות: אורי שביט, בני ליפשיץ, שום ירוק, פסטו, ארוחת בוקר טבעונית, ארוחת בוקר צמחונית, עגבניות שרי, חלה, עגבניות, מנה ראשונה
קטגוריות: ירקות
אני לא מוצאת שום ירוק…במה ניתן להחליף אותו?
היי רחל, שום ירוק יש למצוא רק באביב לקראת פסח, לצערי הרב.. הייתי משתמשת פשוט בשום רגיל ומוסיפה אולי עלים ירוקים כמו בצל ירוק או עירית