חיתוכיות שוקולד שקדים, תפוז ומרציפן
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
ממתק שחור לבן של מרציפן תפוז ביתי וקרם שוקולד שקדים תפוזי, שיש איתו שתי בעיות חמורות: האחת שהוא קל להכנה והשניה שהוא פשוט ממכר.
אני השתמשתי בתבנית פיירקס בגודל 22X14 ס"מ.
חומרים לכ-25 חיתוכיות:
לשכבת מרציפן:
200 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף מיץ תפוזים טרי
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
לשכבת שוקולד:
3 טבלאות (255 גרם) בטעם שוקולד חלב עם שקדים
2 כפות קרם קוקוס או 1 כף חלב שקדים
1 כפית שמן קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
- טוחנים את השקדים במעבד מזון עד שמתקבלת אבקה דקה.
- מוסיפים את שאר חומרי המרציפן וממשיכים לטחון עד לקבלת בצק רך. אם התערובת לא מתגבשת, ניתן להמשיך לטחון עוד. רק במקרה הצורך, מוסיפים עוד כף מים או מיץ תפוזים.
- לשים מעט את המרציפן בידיים לאיחוד ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
- שוברים את טבלאות השוקולד וממיסים בסיר קטן (ניתן גם להשתמש בבן מארי או במיקרוגל) יחד עם קרם הקוקוס או חלב השקדים, שמן הקוקוס (יוסיף ברק יפה) וקליפת התפוז, עד לקבלת קרם אחיד וסמיך.
- יוצקים את הקרם על המרציפן שבתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים שוב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך כשעתיים, להתייצבות.
- חותכים לקוביות וזוללים. אם משהו נשאר – שומרים במקרר בכלי סגור.