לביבות תפוחי עץ ופיסטוק אפויות עם קרם תפוחים ושקדים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
חנוכה
ידידותי לילדים
הלביבות האלה יותר מוצלחות באפייה מאשר בטיגון (הידד) מה שלא מונע מהן להיות מפנקות במיוחד. הקרם המתוק-חמוץ שמתלווה אליהן, מאזן את המתיקות ומצנן את החמימות לשמחת חנוכה אחת גדולה. לא יודעת למה, נדמה לי שגם בראש השנה הן תהיינה להיט.
חומרים לכ-15 לביבות קטנות (או 8 גדולות):
2 תפוחי גראנד סמית (190 גרם) מגורדים על קליפתם בפומפייה גסה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס ועוד 1 כף (35 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות (15 גרם) שיבולת שועל
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים קצוצים גס
2 כפות (40 גרם) סילאן
1 כף (20 גרם) מחית תפוחים ללא תוספת סוכר
2 כפות (25 גרם) חלב אורז
1 כף שמן קוקוס
תרסיס שמן
להגשה:
אבקת סוכר
לקרם:
6 תפוחי עץ קטנים (רצוי אורגניים "של פעם", אני השתמשתי בפינק ליידי קטנים)
3-4 כפות אבקת שקדים
2 כפות שטוחות שמן קוקוס (העדין, זה שאין לו ריח קוקוסי)
1-2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
מעט קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית הל טחון
מי ברז
- מכינים רסק תפוחים עבור הקרם: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות. מעבירים לסיר עם כף שטוחה של שמן קוקוס ומניחים לתפוחים להתרכך מעט (לא עד כדי הזהבה) מעל להבה בינונית במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מעט מים (1/4-1/2 כוס, לכיסוי תחתית הסיר בלבד) מכסים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהתפוחים רכים ונימוחים לחלוטין. בינתיים אפשר להכין את הלביבות.
- מעבירים את התפוחים למעבד מזון. מוסיפים את כל חומרי הקרם מלבד המים, ומעבדים עד לקבלת קרם חלק וסמיך. מוסיפים כ-2 כפות מי ברז ומעבדים קלות. טועמים (רק טועמים!), מתקנים תיבול ומניחים להצטנן.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מכינים את הלביבות: מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מניחים תלוליות באמצעות כף מדידה ומרססים במעט תרסיס שמן. אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה. מגישים לצד או על קרם התפוחים והשקדים.