לזניה לבנה של פטריות ותרד עם רוטב בשמל

8 תגובות לפוסט

  1. לירון הגיב:

    ״ מכינים את הפטריות: באותה מחבת מחממים את השמן…״
    ייתכן שחסר שלב במתכון?
    כמו כן – מה עושים עם התרד?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, אכן שיניתי משהו וזה היה משפט שלא הוסר בעריכה, תוקן! לגבי התרד זה מופיע באותו השלב בסוף, מוסיפים אותו לפטריות.

  2. יעל הגיב:

    הי, האם מדובר בטופו רגיל, מהסוג הקשה? או טופו משי רך?

  3. עמית הגיב:

    עשינו בשבועות ויצא נפלא!
    מס' הערות לשיפור: לוותר על שכבת עלי הלזניה האחרונה ופשוט לצקת את רוטב הבשמל מעל שכבת הפטריות. באופן הזה הלזניה פחות תתפרק בחיתוך ותהיה יותר עסיסית.
    בהכנת הפטריות שווה לנסות להוסיף מעט א. מרק פטריות, או לחליפין כף קמח ורוטב סויה כדי להעניק לשכבת הפטריות יותר טעם ומרקם שיאחד.

    • אורי שביט הגיב:

      היי עמית, שמחה שאהבתם ותודה על ההצעות! 🙂

    • נטע הגיב:

      האם חייבים ברוטב בשמל יין לבן?
      במקום הקרם טופו אפשר לשים גבינת קשיו?
      יש לי רק סוג אחד של פטריות ( שמפיניון) חושבת שיש למה לנסות איתם?
      תודה רבה

השאר תגובה

    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2021 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט