מרק ארטישוק ירושלמי וסלט מאש ירוק
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
אם הארטישוק הירושלמי לא בעונה, אפשר להגדיל כמויות ולפתוח את הארוחה בסלט המאש המרענן בזכות עצמו.
חומרים ל-6 מנות פתיח אישיות:
למרק:
3 כוסות ארטישוק ירושלמי (כ-1/2 1 ק"ג), מקולף וחתוך לקוביות
½ כוס כרישה קצוצה (החלק הלבן בלבד של כרישה בינונית אחת
4 שיני שום שלמות
1 גבעול טימין לימוני (או רגיל)
מים
2 כפות למון גראס קצוץ (או קליפה מגורדת מ-½ לימון)
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כף שמן קוקוס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לסלט מאש:
1 כוס מאש ירוק מבושל עד לריכוך
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף קוביות עגבניות ללא הזרעים (כ-1/2 עגבניה)
קליפה מגורדת מ-½ לימון
½ כפית שום קצוץ
¾ כף בצל אדום קצוץ דק מאוד
2 כפיות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- מכינים את המרק: ממיסים את שמן הקוקוס בסיר רחב, מוסיפים את הכרישה ומאדים קלות תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהיא נעשית שקופה.
- מוסיפים את שיני השום, הלמון גראס והג'ינג'ר ומטגנים כשתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, או עד שהארטישוקים התרככו לחלוטין.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים במלח ובפלפל. טוחנים היטב את המרק עם הנוזלים במעבד מזון (או בבלנדר מוט) עד שמתקבלת מחית חלקה. אם רוצים מרקם חלק לחלוטין, ניתן להעביר את המרק דרך מסננת צפופה. מחזירים לסיר עד להגשה.
- מכינים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים מעט את המרק, מוזגים לכוסות ומניחים מעט מהסלט על כפיות לצד המרק.