מרק כתום של בטטה וכרובית בתיבול הודי
מתכון שנולד מתוך חשק אמיתי באמצע יום סערה חורפי ויצא פשוט מושלם. למה שאני אהנה ממנו לבד?
לא אכביר מילים על המתכון הזה, ניתן לטעם (ולצבע המשגע שלו) לדבר במקומי. כל מה שקרה זה שהיה לי קר בטירוף ואני עם קילו בטטות ובמקרר יש כרובית שעוד רגע הולכת לעולמה. אז החלטתי לשדך ביניהן לטובת קערת מרק מתובלת וכתומה עם תבלינים מחממים וגם בריאים, שיטיסו אתכם להודו הרחוקה (לא נורא אם אין לכם את כולם, העיקר שתתבלו את המרק בעוז). וכמובן שהוא גם ממש קל ומהיר להכנה. הכמות די גדולה (כי בינינו, אנחנו חיסלנו 3 קערות כל אחד בארוחה!) אז אפשר בהחלט לחתוך אותה לחצי, אם אין אצלכם כזה ביקוש (מה??).
עוד מרקים מעולים לחורף
מרק פטריות ותפוחי אדמה
מרק עגבניות
מרק שעועית שחורה
חומרים לסיר גדול, שיכול להספיק ל 8-10 סועדים
1 כרובית בגודל בינוני (כ-1 קילו ברוטו), מפורקת לפרחים
4 בטטות (כ-1 קילו ברוטו), מקולפות וחתוכות לקוביות
2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, מקולף וחתוך לקוביות
1 גבעול כרישה, חתוך לטבעות
6 שיני שום מעוכות
1 כף שורש ג'ינג'ר כתוש
1 כף שורש כורכום כתוש ו/או 1 כף תבלין כורכום יבש
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית אבקת קארי צהובה
1-1/2 כפית הל טחון
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית או אחר
1/2 כוס קרם קוקוס
להגשה:
כוסברה טרייה קצוצה
אורז מבושל
+ כותשים במכתש ועלי (או בחבטות על שקית ניילון עבה) את התבלינים השלמים.
+ מלהיטים את הסיר מעל להבה בינונית-גבוהה וקולים את התבלינים הכתושים במשך כדקה, תוך כדי ערבוב, עד שהם מעלים ניחוח.
+ יוצקים מעט שמן לסיר, מערבבים ומוסיפים טבעות כרישה, ג'ינג'ר כתוש ושורש כורכום כתוש. מערבבים ומטגנים כ-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
+ מוסיפים את יתר החומרים ואת התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, לריכוך.
+ טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לטחון לקרם חלק. יוצקים לקערות הגשה, מוסיפים כוסברה ואורז ומגישים.
סדנאות בישול מן הצומח עם אורי שביט
תגיות: מרק, חורף, מרק כתום, כרובית, ג'ינג'ר, קרם קוקוס, כורכום, בטטה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני